loading
close
SON DAKİKALAR

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü 'Şişli Hayat' için yazdı

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü 'Şişli Hayat' için yazdı
Tarih: 09.04.2018 - 16:10
Kategori: Yerel

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, belediyenin aylık yayımlanan gazetesi Şişli Hayat’ın bu ayki sayısında kent ve yaptıkları projelerle ilgili bir değerlendirme yazısı kaleme aldı.

Şişli Belediye Başkanı İnönü'nün yazısı şöyle:

"2014 yılının Nisan ayında siz kıymetli Şişlililerin güveni ve oyuyla Şişli Belediye Başkanlığı görevini devralmamın üzerinden dört yıl geçti. Bu süre içinde sizlerin güvenine layık olan projeleri hayata geçirip daha güzel, daha yaşanabilir, marka kent Şişli’yi hep birlikte kurmak için var gücümüzle çalıştık. Bu dört yıl boyunca eşitlikçi, adil, sosyal demokrat ilkelere bağlı, katılımcı bir yerel yönetim anlayışı ana ilkemiz oldu. Bundan sonra da bu ilkeler yolumuzu aydınlatıp hizmet anlayışımızı şekillendirecek.

Şişli Belediyesi olarak hizmetlerimiz geçen ayda hız kesmeden devam etti. Komşularımıza altyapı, temizlik gibi temel belediyecilik hizmetleri kadar sosyal hayatlarını da zenginleştirecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu amaçla hizmete açtığımız son tesisimiz Mahmut Şevket Paşa Mahallemize kazandırdığımız spor salonumuz oldu. Fulya’da açtığımız yüzme havuzumuzla birlikte Şişli’ye kazandırılan spor salonu sayısı sekize yükselmiş oldu. Çok kısa zaman içinde bu rakamı 10’a çıkaracağız.

Göreve geldiğimde bir hedefim daha vardı; Şişli’yi kültürün ve sanatın başkenti yapmak. Bu konudaki hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Şişlili komşularımız konser, sergi, tiyatro, söyleşi gibi pek çok etkinliğe ücretsiz olarak erişebiliyor. Geçen ay düzenlediğimiz Âşık Veysel’i anma etkinliğimize vatandaşlarımızın son derece yoğun ilgisi oldu. Yine Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle sahnelenen oyunlarımız Şişlili komşularımızın büyük ilgisine mazhar oldu. Nisan ayında da dopdolu bir kültür sanat programı hazırladık. Etkinlik bilgilerine hem gazetemizden hem de sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz. Kıymetli edebiyatçımız Ahmet Ümit 11 Nisan’da Şişlili komşularımızla bir araya gelecek. Bütün vatandaşlarımız davetlidir.

Kıymetli Komşularım,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine ilçemizdeki Samanyolu Sokak ile Işık Sokak’ın isimlerini değiştirmek için karar aldık. Hayatlarını doğruluğa, aydınlanmaya, barışa adayan iki basın şehidimiz olan Hrant Dink ve Uğur Mumcu’nun isimlerini vermeyi uygun gördük ve Meclis Kararı alarak onaylanması için büyükşehir belediyesine ilettik. Bu vesileyle bütün basın şehitlerimizi de buradan özlem ve şükranla anıyorum. Nisan ayında en önemli milli bayramlarımızdan olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacağız. Geleceğimiz olan sevgili çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve güvenli ortamlarda yetişmesi için biz de Şişli Belediyesi olarak bütün olanaklarımızı kullanıyoruz. Geçen ay başlattığımız Çocuk Konuşur Sen Dinle; İstismarı Önle projemizin önemini anlatmaya gerek bile yok. Çocuklarımızı birer birey olarak kabul edip onların bedensel haklarını öğrenmek, onları her türlü kötülükten korumak ve kendilerini korumalarının yöntemlerini öğretmek biz büyüklerin asli görevi. Bu nedenle tüm Şişlili komşularımızı bu projemiz dahilinde bilgilenmeye davet ediyorum.

Sevgili Şişlililer,

Hepimizin bildiği gibi Şişli çok önemli kültür mozaiğine sahip bir ilçe. Böylesi bir ilçede barış içinde yaşıyor olmak çok mutluluk verici. Bu ay özellikle apayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Üç dinin kutsal günleri bir arada yaşanıyor. Yahudi komşularımız Pesah’ı, Hıristiyan komşularımız Paskalya’yı, Müslüman komşularımızsa üç aylara girmenin ve kandillerin mutluluğunu yaşıyor. Bütün kardeşlerimizin bu kutsal günlerini kutluyorum; hepsinin barışın, birliğin ve kardeşliğin vesilesi olmasını diliyorum. Hepinize iyi bir ay diliyorum."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları