loading
close
SON DAKİKALAR

Soçi anlaşmasına uymayan cihatçılar Suriye ordusuna saldırıp 'Savaşa hazır olun' çağrısı yaptı

Soçi anlaşmasına uymayan cihatçılar Suriye ordusuna saldırıp 'Savaşa hazır olun' çağrısı yaptı
Tarih: 12.11.2018 - 17:16
Kategori: Dünya

Suriye'nin İdlib kenti ile Hama kentinin kuzeyinde El Nusra'nın başını çektiği Heyeti Tahriri Şam ile diğer radikal cihatçı örgütler, Soçi anlaşmasına uymayıp Suriye ordusuna saldırıyor.

Ahrar-uş Şam’dan Cabir Ali Paşa ise Suriye ordusunun Soçi’de yapılan mutabakata uymadığını öne sürerek, tüm gruplara savaşa hazır olmaları yönünde çağrı yaptı.

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre HTŞ'nin başın çektiği radikal cihatçı örgütler, Türkiye, Rusya ve İran'ın İdlib ile Hama kuzeyi bölgesi için anlaşmaya vardığı çatışmasızlık anlaşmasını ihlal edip saldırılar yapıyorlar. 3 gün önce Hama'nın kuzeyinde Suriye ordusuna saldırmaya kalkışan ancak Suriye ordusunun sert karşılığı sonucunda 30 kayıp veren cihatçı örgütler, verdikleri kayıplar için intikam çağrısında bulunuyorlar.

Kurucuları El Kaide yöneticileri olan Ahrar-uş Şam örgütünün genel komutanı Cabir Ali Paşa ise Suriye ordusunun Soçi'de yapılan mutabakata uymadığını öne sürerek, Suriye ordusunun İdlib Bölgesini sık sık top atışlarıyla vurduğunu savundu. Tüm gruplara savaşa hazır olması yönünde çağrı yapan Paşa, Suriye ordusuna saldırmaları yönünde tehditlerde bulundu.

‘ANİ SALDIRILAR DÜZENLEYECEĞİZ'

HTŞ komutanlarından Ömer Mahmud da, savaşçılarının Suriye ordusuna ait hedefleri gözlem altında tuttuğunu ve uygun bir zamanda ani saldırılar düzenleyecekleri tehdidinde bulundu.

HTŞ öncülüğündeki cihatçı örgütler İdlib'te oluşturulması planlanan tampon bölge civarında ise 8 Suriye askerini öldürdü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, olayın Hama'nın kuzeyinde, İdlib sınırında gerçekleştiğini duyurdu.

Öte yandan El Kaide'ye bağlı olan Türkistan İslam Partisi (TİP) örgütünün militanları da Suriye ordusunun, Tal Malah, Zaleen, Mughayr ve Tal Sakhar bölgelerindeki mevzilerine ağır silahlarla saldırdı.

Radikal cihatçı örgtlerin yoğun saldırına maruz kalan Suriye Ordusu da misilleme olarak topçu atışlarıyla Hama Kuzeyindeki Ceyşül İzze ve HTŞ'nin mevzilerini vurdu.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları