loading
close
SON DAKİKALAR

Soğanı doğramış

Soğanı doğramış
Tarih: 20.10.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; o gün alınan kararlarda: Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Abdullah Gül’ün büyükelçilere yolladığı Türk okulları ve Milli Görüş’e ait vakıf ve derneklerin faaliyetlerine yardımcı olmaları talimatının geri çekilmesi...

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök dün 15 Temmuz Komisyonu’nda söyledi:

“FETÖ’ye karşı hükümeti 2004 yılında MGK kararıyla uyardık, icra planı yaptık ancak pek fazla bir şey yapılmadığını gördük.”

O MGK kararında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün imzaları da vardır.

Alınan kararlar icra planında 4 ana başlıkta özetlenmiş...

1. Gülen grubuna ait okulların takip ve rapor edilmesi,


2. Öğrenci evlerinin İçişleri Bakanlığı’nca takip ve engellenmesi,

3. Yapılan bağışların MASAK aracılığı ile takip edilmesi,

4. Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Abdullah Gül’ün büyükelçilere yolladığı Türk okulları ve Milli Görüş’e ait vakıf ve derneklerin faaliyetlerine yardımcı olmaları talimatının geri çekilmesi...

Toplantıya katılan Oramiral Özden Örnek’in günlüklerinde 24 Haziran 2004 tarihli şu not okunuyor:

“Fethullah Gülen konusunda Genelkurmay Başkanı oldukça ağır bir konuşma yaptı ve hükümeti suçladı. Eğer siyasi irade konulup bu konunun üstüne gidilmezse bir felaket olacağını belirtti.”

Ne var ki iktidar partisi bu tehlikeyi görmezden gelmiştir.

Hilmi Paşa ete soğanı doğramış, MGK hükümeti uyarmış, ama iktidar tencereyi ateşe koymamıştır.

FETÖ’nün terör örgütü sayılması gereken tarih yani milat 17/25 2013 değil bu tarih yani 2004’tür...

Musul hayalleri!

Musul operasyonuna katılmak için Ankara’nın gösterdiği heves ve heyecan, doğrusu bütün dünyanın dikkatini çekiyor. Nedir Türkiye’yi savaşa katılmaya böylesine iten güdüler? Musul Irak toprağıdır. IŞİD’den temizlenince tekrar Irak’ın yönetimine verilecektir. Operasyona katılanlara Musul’dan ne toprak, ne petrol payı verilecek. Efendim operasyona katılırsak Musul’un geleceği hakkında söz söyleme hakkımız olur deniyorsa... Bunlar da boş hayallerdir. “Misak- ı Milli” iddiasıyla tehlikeli bir niyet ortaya koyduk. Açıkça, burası bizim toprağımızdı, üzerinde hakkımız vardır işareti verdik. Bu niyet beyanı ve ayrıca mezhepçi yaklaşımlarımız nedeniyle bizi Musul’a sokmadıkları gibi, sözümüzü de dinlemeyeceklerdir.

Peki Irak hükümeti karşısında hiç mi söz hakkımız yok.

Olmaz olur mu?

Türkiye, Irak topraklarında mevzilenmiş PKK’nın tehdidine karşı meşru savunma hakkına sahiptir. Bu hakkın kaynağı, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’dir.

Türkiye’nin, Irak hükümetinden PKK’yı topraklarından çıkarmasını isteme hakkı vardır.

Eğer saldırının geldiği ülke bunu önleyemiyorsa, saldırıya uğrayan ülkenin kendi gücüyle önleme hakkı doğar.

Biz hayati önemdeki bu hakkımızı kullanmak yerine bizimle ilgisiz Musul macerası peşindeyiz.

Musul’a girmeye bu kadar hevesli olmak IŞİD’in düşmanlığını biraz daha üzerimize çekmek dışında ne işe yarar bilemiyoruz...

ULUDAĞ?

FETÖ ile ilgileri olmayanların işine FETÖ’cülükten son verirken FETÖ’cülere dokunmamak... Öğretim üyeliğine atama kriterlerine sahip olmayanları öğretim üyesi olarak atamak... vs...

CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal, dün Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Yusuf Ulcay’a bu suçlamaları yöneltti. Rektörlük seçimlerini kaybetmesine karşın Cumhurbaşkanı tarafından rektör olarak atanan Yusuf Ulcay’a ilişkin daha da vahim bir iddiası vardı ki şuydu:

“Yusuf Ulcay, Facebook hesabından çok sayıda gazeteciyi, siyasetçi ve sanatçıyı hedef gösteren küfürlü paylaşımlarda bulunmaktadır.Paylaşımlarında ‘Ermeni dölleri’, ‘O... çocukları gibi’ birçok ırkçı ve küfürlü ifadeler kullanmaktadır.”

Cumhuriyet Bayramı için terör uyarısı yapıldığına göre yasak koymak yerine vatandaşı meydanlarda “Demokrasi Nöbeti”ne çağırmak gerekmez mi?
Akif Kökçe

KHK

OHAL kapsamında çıkarılan 667 sayılı ilk Kanun Hükmünde Kararname (KHK) önceki gün Meclis’te görüşülerek kabul edildi. CHP adına konuşan Ankara Milletvekili Murat Emir dedi ki:

- 30 gün gibi uzun süreli gözaltı AİHM’nin kararlarına açıkça aykırıdır. Bırakın 30 gün gözaltını, bir kişiyi 18 saat avukatsız bıraktı diye Fransa’ya ceza verdi. Sonra FETÖ’cü gerekçesiyle mal varlıklarına el koyma meselesi... Normal düzene geçilip itirazlar mümkün olduğunda bunları kesinlikle iade etmek zorunda kalacaksınız. Aynen 12 Eylül darbesini yapanların el koydukları CHP mallarını daha sonra iade etmek zorunda kaldıkları gibi. Bugün yapılan hukuksuzluklar yüzünden yarın ciddi tazminatlar ödenecektir.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları