loading
close
SON DAKİKALAR

Söğütlüçeşme–Beylikdüzü metrobüs yolu ihalesi kimlere verildi?

Söğütlüçeşme–Beylikdüzü metrobüs yolu ihalesi kimlere verildi?
Tarih: 15.02.2018 - 15:06
Kategori: Yerel

Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı soru önergesinde Söğütlüçeşme–Beylikdüzü metrobüs yolunun asfaltlanması için ihalenin hangi firmaya verildiğini sordu.

300 kişilik uzman ekip tarafından ileri teknoloji ürünü katkıları kullanılarak metrobüs yolu asfaltlandı, sonra yine bozuldu, Milyonlar harcandı, asfaltın bozulması sonucu metrobüs araçları önemli zararlar görüyor, kaza riskleri artıyor, yolcular da seyahat esnasında rahatsız!Peki bu ihale kimlere verildi?

Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı soru önergesinde Söğütlüçeşme–Beylikdüzü Metrobüs yolunun asfaltlanma işini sorguladı ve şunları söyledi: “Metrobüs yolunun asfaltlanma işi tamamlanmış  ancak kısa bir süre sonra yolun yine eskisi gibi bozulduğu adeta yeniden tarla haline geldiği; yüksek tonajlı metrobüs araçlarının asfaltın bozulması sonucu önemli zarar gördüğü, yolcuların seyahat esnasında rahatsız ettiği malumlarınızdır."

Hakkı Sağlam yanıtlanması istemiyle şu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na su soruları sordu: İhale hangi tarihte yapılmıştır? Verilen teklif ve teklif sahipleri kimlerdir? İşin muhammen bedeli nedir? İşin kapsamı nedir? İhaleyi kim almıştır? Sözleşme imzalama tarihi nedir? İşin başlama ve bitiş tarihi nedir? İşin yapımı esnasında ve/veya sonrasında yapılan keşif ve iş artışı var mıdır? Varsa gerekçesi, miktarı ve oranı nedir? İşin yapımı esnasında ve/veya sonrasında verilen süre uzatımı var mıdır? Varsa gerekçesi nedir? Verilen ek süre nedir? İşin tamamlama tarihi nedir? Kesin hakkediş tarihi ve tutarı nedir? Kesin hakkediş kim tarafından onaylanmıştır? İhale şartname ve sözleşmesi kapsamında yapılmayan iş ve imalat var mıdır? Varsa ayrıntısı nedir? Bu ihale ve sonrasında yapılan sözleşme kapsamında bugüne kadar hukuka intikal eden bir husus var mıdır? Varsa ayrıntısı ve aşaması nedir? İşin tamamlanmasından sonra İETT, İETT Çalışanları (şoför), diğer 3. kişiler tarafından yapılan şikayet vb sorun var mıdır? Varsa ayrıntısı nedir?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları