loading
close
SON DAKİKALAR

Sömestr tatili için 5 keyifli seçenek

Sömestr tatili için 5 keyifli seçenek
Tarih: 26.01.2015 - 12:46
Kategori: Seyahat

Sömestr, ailece tatile çıkmak için yılın en güzel fırsatlarından birini sunuyor. İşte çocuklarınızla harika vakit geçirebileceğiniz 5 tatil önerisi.

1. Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum

Erzurum'a sadece 13 km uzaklıkta yer alan Palandöken Kayak Merkezi'ne havaalanından araçla yaklaşık 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Türkiye'nin en uzun pistlerinden birine sahip olan kayak merkezi ayrıca ülkemizin en yüksek rakımlı pistidir. 4 ve 5 yıldızlı konaklama tesislerinin yanı sıra kayak evi, günübirlik tesisler ve lokantalar bulunan palandöken'de kayak dersi alabilir, dilerseniz kiralık kayak kıyafetleri ve diğer malzemeleri kiralayabilirsiniz.

2. Uzay Kampı, İzmir

Dünyadaki üçüncü, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Batı/Orta Asya'da bulunan tek uzay kampı olan Uzay Kampı Türkiye; Adnan Menderes Havalimanına 5 dakika, şehir merkezine ise 15 dakika uzaklıkta bulunan Gaziemir ilçesinde yer alıyor. Uzay Kampı Türkiye, yarıyıl tatilinde de 2 ve 5 günlük programlar sunuyor.

Okulların kapanmasının hemen ardından, 25 Ocak’ta başlayacak ve 6 Şubat’a kadar devam edecek programlar sunulan kampta 7-11 yaş grubu içinde bulunan çocuğunuzla birlikte 2 günlük Aile-Çocuk Uzay Kampı'na katılabilirsiniz. Uzay istasyonu ve uzay mekiğiyle uçuş görevi, model roket yapımı ve fırlatılması, simülatör kullanımı gibi takım çalışması gerektiren etkinliklerle çocukların ebeveynleriyle olan iletişimlerini geliştirip, özgüven kazanmaları hedefleniyor.

Sömestr tatilinde kampta düzenlenecek diğer programlar ise sadece çocuklara yönelik. Bunlar: 5 Günlük Uzay Yolcuları Programı, 5 Günlük Robot Aktiviteli Uzay Yolcuları Programı, 2 Günlük Yıldızlar ve Gezegenler Macerası.

3. Eurodisney, Paris

Schengen Vizesi ile giriş yapabileceğiniz Paris, Eurodisney'e ev sahipliği yapmasıyla Sömestr tatili için tüm Avrupa'da çocuklu aileler için popüler bir destinasyon olarak öne çıkıyor. Yarıyıl tatilinde hava soğuk olsa da parkta düzenlenen gösterileri izleyip lunapark oyuncaklarına binerek, çok keyifli ve unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Şehir merkezindeki otellerde konaklamayı tercih ederseniz, şehrin dört ayrı noktasından hareket eden otobüslerle Eurodisney'e ulaşmanız mümkün. Ayrıca eğlence parkının içindeki otelleri de düşünebilirsiniz.

Küçük bir not: Bu arada hatırlatmakta yarar var; park 3 yaşından daha büyük çocuklar için uygun çünkü eğlence parkının kurallarına göre boyu 81cm'den kısa miniklerin lunapark oyuncaklarına binmesine izin verilmiyor.

4. Dubai, BAE

Sömestr'de çocuklarıyla yazı yaşamak isteyenler için en uygun seçenek yaklaşık 3,5 saatlik uçak yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Dubai. Dev akvaryumlar ve eğlenceli suparklarıyla çocuklarınızla unutulmaz bir yarıyıl tatili geçirebileceğiniz Dubai'nin en ünlü akvaryumları Dubai Mall'un içinde bulunan Dubai Aquarium ve Atlantis Palm'in içindeki The Lost Chambers. Wild Wadi ve yine Atlantis Plam içinde yer alan Aquaventure ise muazzam su kaydırakları ve havuzlarıyla çocuklarla mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında geliyor. Dubai'ye yolculuk eden Türk Vatandaşları vizeye tabi. Bu nedenle tatilinizi planlamadan önce vizenizi almayı unutmayın.

5. Laponya, Finlandiya

Finlandiya'nın Laponya Bölgesi'nin başkenti olan Rovaniemi'de çocuklarınızla yaşamları boyunca mutlulukla hatırlayacakları bir Sömestr tatili geçirebilirsiniz. Kuzey Kutup Dairesi'nde bulunan Santa Claus Köyü'nü ziyaret edip Noel Baba ile fotoğraf çektirebilir, Noel Baba'nın posta ofisinden sevdiklerinize kartpostal gönderebilirsiniz. Geyik çiftliğinde Ren geyiği kızağına binebilirsiniz. Husky'lerle tanışıp onların çektiği kızaklarla bembeyaz ve sakin doğanın ortasında kızak keyfi yaşayabilirgece snowmobil denen kar araçlarıyla düzenlenen kar safarisine katılabilirsiniz. Şansınız yaver gider de hava koşulları iyi olursa Kuzey Işıkları'nı gözlemlemeniz bile mümkün.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları