loading
close
SON DAKİKALAR

Son iki Ermeninin Paskalyası

Son iki Ermeninin Paskalyası
Tarih: 21.04.2014 - 15:52
Kategori: Gündem

Mardin'in Derik İlçesi'nde yaşayan tek Ermeni ailesi Yürşalin ve Naif Demirci çifti, Paskalya Bayramı'nı buruk kutladı.

Hıristiyanlığın en önemli bayramlarından paskalya, Derik İlçesi'nde yaşayan tek Ermeni ailesi tarafından buruk kutlandı. 58 yaşındaki Yürşalin ve 66 yaşındaki Naif Demirci çifti, papazı olmayan Surp Kevork Ermeni Kilisesi'nde tek başlarına mum yakarak bayramı kutladı.
Müslüman komşularının ziyaret ederek bayramlarını kutladığı Demirci çifti, her bayramı Müslüman komşularıyla birlikte kutladıklarını söyledi. Eşi Yurşalin ile birlikte kilisedeki duadan sonra Müslüman komşularını bayram kutlaması için kendilerini ziyaret etmelerinden memnunluk duyduğunu belirten Naif Demirci, şöyle dedi:
"Eşimle birlikte Derik'te yaşayan tek Ermeni ailesiyiz. Bütün bayramlarımızda Müslüman komşu ve dostlarımız bizi yalnız bırakmıyor. Mutluluğumuzu onlarla paylaşıyoruz. Biz de onların bayramlarını kutlayarak mutluluklarını paylaşıyoruz. Karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde acı ve tatlı günlerimizi paylaşıyoruz. Paskalya Bayramımız, 3 gün sürer. Sabah erkenden Surp Kevork Kilisemiz'e giderek tüm halklar için dualaramızı yapıp mum yaktıktan sonra eve geldik. Yemeklerimizi hazırlayıp, gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Tatlı ve şeker ikramı yapıyoruz. İlçe halkı, asırlardan beridir biz Ermeniler'e değer vermektedir. Şimdiye kadar bizler hiçbir sorun ile karşılaşmadık."
İlçedeki Diyanet veya resmi kurumlardan herhangi kimsenin bayramı kutlamak için kendilerini ziyaret etmediğini belirten Demirci, bayram ziyaretlerinin zorunlu olmadığını söyledi.
Ermeni ailenin komşusu Serdar Koyuncu, baba ve dedesinden gördükleri geleneği sürdürerek Ermeni komşuları ile her zaman bayramlaştıklarını söyledi. Koyuncu, şöyle dedi:
"Atalarımızdan, Ermeniler'in, ilçemize bereket veren kişiler olduğunu öğrendik. Dinimiz farklı olabilir ama bizim açımızdan hiç fark yok. Bugün onlar için ne kadar önemliyse, bizler için de o kadar önemlidir. Çünkü biz bayramlarımızı da onlarla birlikte kutluyoruz. Biz onları, onlar da bizi seviyor."
Komşunun 6 yaşındaki çocuğu Hasan Ateş de dayı dediği Naif Demirci'nin evine sık sık geldiğini belirterek, "Annem ve babam da biliyor zaten bazı günler onların evinde kalıyorum, onları çok seviyorum" şeklinde konuştu. (Emrullah KARAKAŞ/DHA)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları