loading
close
SON DAKİKALAR

Son kumpas mağduru Murat Eren özgürlük bekliyor

Son kumpas mağduru Murat Eren özgürlük bekliyor
Tarih: 27.07.2016 - 23:20
Kategori: Söyleşi

2006 yılında kumpasla hapse atılan ve daha sonra TSK’dan ihraç edilen Pilot Yüzbaşı Murat Eren 10 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Eren’i mahkum eden askeri hakimler ise 15 Temmuz’daki kanlı kalkışmayı planlayan darbeciler...

2006 yılında kumpasla hapse atılan ve daha sonra TSK’dan ihraç edilen Pilot Yüzbaşı Murat Eren 10 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Eren’i mahkum eden askeri hakimler ise 15 Temmuz’daki kanlı kalkışmayı planlayan darbeciler...

Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, 2006 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yapılan ilk kumpasla cezaevine atıldı. Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk kumpaslarında tüm askerler tahliye olurken Murat Eren hala İstanbul Kartal Cezaevi'nde özgürlüğüne kavuşacağı günü bekliyor.

Sözcü gazetesinden Can Özçelik Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'nin ailesine, evine misafir oldu ve hapishanede kalan son kumpas mağdurunun hukuk savaşını eşi Hande Eren'den dinledi.

Hande Eren, Anayasa Mahkemesi'ne yeniden yargılama için yaptıkları başvurunun 2 yıldır gündeme alınmadığını belirterek, “Adil bir şekilde yeniden yargılanmak istiyoruz. Adaletin geleceği günü sabırla bekliyoruz” dedi.

10 YILDIR HUKUK MÜCADELESİ VERİYOR

2006 yılında “Atabeyler” soruşturmasına sahte isimle atılan bir maille dâhil edilen Eren, Tayyip Erdoğan'a suikast iddiasıyla tutuklanmıştı. 3 ay cezaevinde kalan Eren, mahkemenin ilk duruşmasında tahliye edildi. Ancak hakkında çıkan haberlerden dolayı YAŞ kararıyla Türk Siyahlı Kuvvetleri'nden ilişiği kesildi. Erdoğan'a suikast iddiasıyla yargılandığı davadan 2012 yılında beraat eden Eren, 2010 yılında “devlet güvenliğine ilişkin belgeleri açıklamak” iddiasıyla açılan davadan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Bu cezanın hükmün açıklanması geri bırakıldı. Ancak Askeri Yargıtay 3. Dairesi kararı bozdu. Yeniden yapılan yargılamada, 4 yıl 2 ay hapse mahkûm edildi.

SAHTE DELİLLERLE CEZA VERDİLER

Bu davanın temyiz incelenmesinde ise karar oy çokluğuyla onandı. Karara muhalefet şerhi koyan hâkimler, suç konusu olan CD üzerinde parmak izi incelemesi yapılmadığı ve söz konusu delilin Murat Eren'in bilgisayarında oluşturulduğuna dair bir emarenin bulunmadığını belirtti. Muhalefet şerhinde yapılan aramalarda polisler tarafından birçok CD'ye el konulduğu ancak sadece “200 No'lu” CD'nin tutanağa yazılmasının dikkat çektiğini ifade etti.
Bu cezadan dolayı 20 ay hapis yatan Eren, Ekim 2014 yılında denetimli serbestlikle salıverildi. Ancak hakkında 2012 yılında “patlayıcı madde bulundurmak” iddiasıyla açılan başka bir davadan ise ceza aldı. Bu davanın kararı da onanınca 2015 Şubat ayında tekrar cezaevine girdi.

AYM ÜYELERİ ELLLİRİNİ VİCDANLARINA KOYSUN

10 yıldır hukuk mücadelesi veren Murat Eren'in eşi Hande Eren son mahkûmiyet kararı verilen davada delil olarak sunulan mühimmatın patlayıcı özelliği olmadığının bilirkişi raporuyla saptandığını vurguladı. Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvurunun biran önce sonuçlanmasını isteyen Hande Eren, “Ellerini vicdanlarına koysunlar, bugün bize yaptıkları yarın onlarında başına gelebilir” dedi.

DARBECİLERE KARŞI MÜCADELE EDEMEMEK İÇİMİ ACITIYOR

Anayasa Mahkemesi üyelerinin bile Fethullahçı Terör Örgütünden tutuklandığını hatırlatan Hande Eren, eşine ceza veren Askeri hâkimlerin de 15 Temmuz darbe girişimi içinde yer aldığını anlattı. Daha önce bu kişiler hakkında suç duyurusu yaptıklarını belirten Eren, “Askeri hâkimler Erhan Ermişoğlu, Ali Müjdat Eski, Hasan Saban darbe girişiminde bulunan isimlerden” dedi.

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını da anlatan Hande Eren şunları söyledi: “Eşimle telefonla konuştum. Bana güçlü olmamı söyledi. Kalkışmayı yapanların Fethullahçılar olduğunu anlattı. ‘Darbeci hainlere karşı mücadele edememek içimi acıtıyor' dedi.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları