loading
close
SON DAKİKALAR

Standard & Poor’s'dan Türkiye'ye uyarı: Ekonomi daralacak

Standard & Poor’s'dan Türkiye'ye uyarı: Ekonomi daralacak
Tarih: 20.02.2019 - 11:42
Kategori: Ekonomi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin mali manevra alanına sahip olduğunu bildirdi.

S&P tarafından Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin düzenlenen panelde yapılan sunumda, “Türk hükümetinin halen mali manevra alanı var. Türkiye için izlenecek beş husus; bankaların varlık kalitesi ve dış finansman, ABD ilişkileri, mali pozisyon, yerel seçimler sonrası politikalar ve şeffaflık.” ifadeleri kullanıldı.

S&P analisti Magar Kouyoumdjian, “Takipteki ve yeniden yapılandırılan kredilerden oluşan sorunlu kredi oranının hali hazırda iki basamaklı seviyelerde olduğunu tahmin ediyoruz, yaklaşık (yüzde) 10-15 seviyesinde. Temel senaryomuza göre daha da yükselebilirler” dedi. Analist baz senaryoda bu kredilerin toplam kredilere oranının azami yüzde 15-20 seviyesine ulaşmasını öngördüklerimi belirtti.

S&P direktörlerinden Maxim Rybnikov da son dönemde Türkiye’nin cari açığındaki azalmanın ekonominin “yeniden dengelenmesi” olarak niteleyemeyeceğini belirterek, “Bence(ekonomide) sert bir inişe şahit oluyoruz” dedi.

S&P tarafından düzenlenen telekonferansta sorulara cevap veren analistler, 2019’da TL’nin değerinde tek seferde gerçekleşecek “bozucu” bir değer kaybı beklemediklerini, ancak kurun uzun vadeli ortalamaları tekrar yakalamasının uzun süre alacağını düşündüklerini belirttiler.

 

Kaynak : REUTERS- AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları