loading
close
SON DAKİKALAR

Taksim'de 1 Mayıs gerginliği

Taksim'de 1 Mayıs gerginliği
Tarih: 21.04.2014 - 13:37
Kategori: Sendika

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi, Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak istiyor, polis izin vermiyor.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi, Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis açıklamaya izin vermedi. Yapılan pazarlıklara rağmen polis geri adım atmayınca çevik kuvvet ekipleri grubu Taksim Meydanı'na doğru sürükledi. Grup, basın toplantısını yaptığı Taksim Hill otel önüne kadar sürüldü. Bu sırada gruba biber gazı sıkıldı. Kalkanları kullanan polisler grubu dağıtmaya başladı.

SENDİKALAR KARARLI

DİSK Genel Başkanı Kani Beko daha önce yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’n-de DİSK’in, KESK’in, Tabip Odası’nın, TMMOB’un ortak görüşü olarak, Taksim’de neden olunacağının İstanbul Valiliği’ne açıklandığını söylemişti. 1 Mayıs’ın normal bir miting olmadığını savunan Beko, “Bizim 37 görev şehidimiz Taksim alanında katledildiğinden dolayı 1 Mayıs 1977’de katledilen bu arkadaşlarımızın katilleri bulununcaya kadar Taksim sevdamız devam edecektir’’ demişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Gezi Parkı eylemlerini eleştirerek 1 Mayıs öncesi Taksim ve Kadıköy meydanlarında eylemlere izin verilmeyeceğinin söylemişti. Erdoğan 1 Mayıs için adres olarak Yenikapı ve Maltepe’yi göstermişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları