loading
close
SON DAKİKALAR

Takviye okul kursları talep görmüyor

Takviye okul kursları talep görmüyor
Tarih: 19.02.2019 - 13:01
Kategori:

Turgut Ünlü: 10 yıllık zorunlu süreçte; özel yeteneklerin tespit edilerek, bunların da okullarına yerleştirilmesi gerekiyor. Popülist söylemlerle böylesi önemli bir konu geçiştirilemez.

Okullarda açılan ders takviye kursları hiçbir zaman öğrenci tarafından yeterli talebi oluşturmadı. Öğrenciler, derslerine giren öğretmenlerden bir de takviye, destek eğitimi almak istemiyor. Okul kurslarında, sınava ilişkin yeterli bilgi ve deneyimin öğretmenlerde bulunduğuna inanılmıyor.

Ayrıca özel kurslar gibi işin ciddiye alınmadığına da inanılıyor. Bu nedenle liselere ve üniversitelere giriş sınavlarına hazırlık için özel kurs ve özel öğretmenler tercih ediliyor.

Tam da bu noktada MEB, yasal kursları kapatıyor. Özel kurslar, “merdiven altı” denen yasal olmayan kurslara gün doğacak.

Bu kaostan yararlanmak isteyen özel okullar da kurs açmak için çabalıyor. Oysa, devlet okullarında açılan kurslar için belirttiğimiz olumsuzluklar, özel okullar için de geçerli.

Çözüm ne?

“İyi lise” ve "iyi üniversite” her öğrencinin, her velinin hem hayali, hem de hakkı.

Oysa bu şimdilik mümkün değil. Bunun için sınavların kaldırılması gerekir. Onun için de;

•Herkesin okul öncesi 2 yıl eğitim alabilmesinin,
•10 yıllık zorunlu eğitimin,
•10 yılda yetenek ve becerilerin tesbitinin
•10. Sınıf sonrasında; öğrencilerin %30’unun 2 yıllık Akademik Liselere, geri kalanının 2 yıllık Meslek Liselerine gönderilmesinin sağlanması gerekir.

10 yıllık zorunlu süreçte; özel yeteneklerin tespit edilerek, bunların da okullarına yerleştirilmesi gerekiyor.

Popülist söylemlerle böylesi önemli bir konu geçiştirilemez.

Kaynak : Turgut Ünlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları