loading
close
SON DAKİKALAR

Tarhan’a, Körfez’den tam destek

Tarhan’a, Körfez’den tam destek
Tarih: 04.03.2015 - 14:10
Kategori: Siyaset

CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Tahsin Tarhan, Körfezli partililerle buluştu, tam destek alarak moral buldu.

CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Tahsin Tarhan, Körfezli partililerle buluştu, tam destek alarak moral buldu.

Tahsin Tarhan, CHP’den 25. Dönem Kocaeli Milletvekili Aday Adaylığını açıklarken   “Ülkemizdeki huzursuzluk bir şekilde sürerken, ülke içi ve ülke dışı politikalarda var olan tıkanıklık giderek artmaktadır. Hiçbir komşumuzla ilişkimiz iyi değil ve bunun etkisiyle birlikte ülkenin ekonomisi gün geçtikçe kötüye gitmektedir. 

Üretim tamamen bitirilip bunun yerine ranta dayalı, sıcak paranın serbest dolaştığı bir ekonomik büyüme hedeflenmiştir. Esnaf borçlu, Sanayici borçlu, halk kredi kartı borçlarına mahkûm edilmiş bir haldeyken, gelir dağılımındaki adaletsizlik insanları cinnetin eşiğine sürüklemektedir. 

Lozan Anlaşmasından bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nde İlk defa, ülkemiz, Suriye’deki 11 bin metre kare alanlık toprağını terk etmiştir. Bu politika ile AKP tarihe geçmiştir. 

Bugünkü iktidarın politikası; toplumu %50 ayrıştırarak ve ötekileştirerek, ülkemizi bölme konumuna getirmiştir. Eğitimde, sağlıkta, üretimde, kültürel alanda var olan problemler artarak devam etmektedir. Ülkemiz belirsiz bir süreç içerisindeyken diğer taraftan yürütme, yasama, yargı kurumları tamamen bir aileyi koruma üzerine planlanmaktadır. 

Kocaeli’ de halkın temsilcisi olan iktidar milletvekilleri, Kocaeli halkı için hiçbir proje geliştirmeyip üretmeden, koltuklarını koruma ve susmayı tercih etmişlerdir. Ben artık, bu sürece dur demenin zamanı geldiğini düşünüyorum.
Kocaeli’nin sorunlarını çok iyi bilen biriyim. Bu kent karanlık, mutsuz, umutsuz olan bir kenttir. Biz, İstanbul’un arka çöplüğü olarak görülen bu kenti hep birlikte ayağa kaldıracağız. 

Kocaeli’mizin geleceği için; Cumhuriyeti seven, ülkesini seven, Atatürk İlke ve İnkılaplarına sağdık kalan genciyle, kadınıyla ve Kocaeli sevdalıları ile birlikte sokağa çıkarak, bu seçimde başkanlık sistemini parti programına koyan AKP’ye karşı hep birlikte mücadelenin içerisinde olacağız. 
 
Büyük Şehir seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri içinde çalışmalarıma durmaksızın devam ettim, edeceğim. Son ayarda ilçelerde; gençlerle, kadınlarla, sivil toplum örgütleriyle, partinin tüm ana kademeleriyle toplantılar yaparak, aynı zamanda telefon anketleriyle, 2000’ e varan parti üyesinin görüşlerini alarak, kararımı verdim. 

Çok sevdiğim CHP’nin iktidarı için, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığı için, Kocaeli’nde CHP’yi birinci parti yapmak için, siz değerli basın mensuplarının huzurunda 25. Dönem Kocaeli Milletvekilliği Aday Adaylığımı açıklıyorum. 

Partimin ilçe temsilciliklerinin gücünü ve desteğini alırken, bu kararımdaki asıl amacım; milletvekilliğinin tadını çıkaran milletvekili olmaktan ziyade; Kocaeli’nin öğrencisini, emekçisini, gençlerini, kadınlarını, emeklilerini, sanayicisini ve tüm halkını, doğru şekilde temsil etmek için mecliste, Kocaeli’nin çalışan milletvekili olmaktır.

Şimdiden bu sürecin hepimiz için hayırlı olmasını dilerim.”  diye konuşmuştu.

CHP’li siyasetçi ve iş adamı Tahsin Tarhan, önceki akşam Körfezli partililerle buluştu, tam destek alarak moral buldu.


TARHAN'A KÖRFEZ'DEN TAM DESTEK 

Üyelerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Tarhan, neden milletvekili aday adayı olduğunu anlattı, yapmak istediği projelerden bahsetti. İlçe başkanı Tuğman Kayalı ve ilçe yönetim kadrosunun da hazır bulunduğu toplantıya yaklaşık 50 kişi katıldı.

AMAÇ SANDALYE DEĞİL

Partililere hitaben bir konuşma yapan Tarhan, “Sandalye hesabı yapmanın değil, ülkenin geleceği için CHP’nin iktidarı için çalışma zamanı. Ülkemizin mevcut durumunu göz önünde bulundurarak, ülkenin geleceği için çalışmalıyız. Bu yüzden de adaylık sıralaması önemli değil. Her adayın sıralamasına bakmadan, içten bir şekilde çalışması gerekiyor” dedi.

KENTİ İYİ TANIYORUM

2014 yerel seçimlerinden sonra çalışmalarına ara vermediğini ve siyasette etkili olabilmek için ‘gücün’ önemli olduğunu vurgulayan Tarhan, hayata geçirmek istediği projeler olduğunu, fırsat verildiği takdirde siyasette nasıl etkili olunabileceğini, milletin sözcülüğünün nasıl yapılacağını göstereceğini de kaydetti. Konuşmasının devamında Tarhan şu ifadeleri kullandı: “Bu denli iddialı konuşmamın nedeni, Kocaeli’yi çok iyi tanımamdır.

SORUNLARI BİLİYORUM

Kocaeli’de işsizliğin nerede yoğun olduğunu, sosyal yardıma ihtiyacı olan bölgelerin nereler olduğunu, eğitim alanında sıkıntıların hangi bölgelerde yoğun olduğunu çok iyi biliyorum. Çalışmalarım tamamen bu alanlar doğrultusunda olacaktır. Çünkü ben, Gebze’nin arka sokaklarında büyümüş bir vatandaşım, halkın içinde yetişmiş biriyim. Halkın sorunlarını, onların içinden geldiğim için çok iyi biliyorum. Amacım, Kocaeli’yi yaşanır bir kent yapmak, marka yapmaktır.”

PARTİLİLERDEN TAM DESTEK 
 
Partililer, Tarhan’ın hem sanayici olması hem de siyaset içerisinde bulunmasının ne denli zor olduğuna değindi. Tarhan’ın sanayici olmasına rağmen, hükümetle ters düşme ihtimaline karşı bunu göze alıp bu denli mücadele etmesini takdirle karşılayan partililer, Tahsin Tarhan’ın adaylığını destekledi. Partililer, “Bir milletvekili, meydanlarda heyecan yaratabilmelidir ve Tahsin Tarhan bu havayı yaratabilecek bir adaydır” fikrinde birleşti. Partililer, Tarhan’ın halk tarafından tanınan, bilinen bir insan olduğunu vurguladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları