loading
close
SON DAKİKALAR

Tarihi Beşçeşmeler’de dönüşüm başlıyor

Tarihi Beşçeşmeler’de dönüşüm başlıyor
Tarih: 04.09.2015 - 10:37
Kategori: Şehir

Maltepe’yi cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan Maltepe Belediyesi, tarihi Beşçeşmeler Meydanı’nda gerçekleştirilecek dönüşüm için start verdi.

Maltepe’yi cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan Maltepe Belediyesi, tarihi Beşçeşmeler Meydanı’nda gerçekleştirilecek dönüşüm için start verdi. 

Maltepe Belediyesi, tarihi 1400’lü yıllara dayanan Beşçeşmeler Meydanı’nı yenilemek ve şu an 3 olan prestijli sokak sayısını, 9’a çıkarmak için kollarını sıvadı. Bu kapsamda Beşçeşmeler’de 63 bin metrekarelik alanda çalışma yürütecek olan belediye, “Maltepe Balıkçıköy Kentsel SİT Alanı Sokak Sağlıklaştırma Projesi” adı altında, ilçenin tarihi mekânını yenileyerek, Maltepelilerin ve sanatseverlerin hizmetine sunacak. 23 adet ada, 261 adet parsel, 34 adet tescilli parsel, 1 tescilli cami, 1 tescilli hamam, 3 tescilli boş arazi, 185 yeni yapı, 5 adet sokağa cephesi olmayan parsel ve 31 boş parselin bulunduğu Beşçeşmeler’de, yaklaşık 2 bin metrekare meydan düzenlemesi gerçekleştirilecek. Ayrıca 9 bin metrekare yayalaştırılmış alan, bin 200 metrekare taşıt yolu ve 3 bin 500 metrekare yaya kaldırımında da çalışmalar kapsamında düzenleme yapılacak. Belediyenin öncülüğünde Beşçeşmeler Meydanı’nda yaz akşamları konservatuar öğrencilerinin konser vermesinin de yolu açılacak. 
 
PRESTİJLİ SOKAKLAR

Öte yandan, ilçeye özgü aydınlatma direkleri, top ağaçlar, desenli baskı asfalt, aydınlatma direklerindeki özel saksılar, formlu çalı-çırpı ve bitkiler, aydınlatma direklerindeki reklam panoları, ilçeye özgü kompozit kaldırım bariyerleri ve yağmur suyu oluklarının yer aldığı 3 adet prestijli sokak sayısı, yıl sonuna kadar 9’a çıkarılacak. İlk olarak Gülsuyu Mahallesi Eski Üsküdar Caddesi, Çınar Mahallesi Karayolları Caddesi, Altıntepe Mahallesi Cihadiye Caddesi ve Akasya Sokak’ta gerçekleştirilecek prestijli sokak çalışmaları, Cevizli Mahallesi Zuhal Caddesi, Gülsuyu Mahallesi Doğan ve Lefke Sokak ile Yalı Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde devam edecek.

“CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Beşçeşmeler başta olmak üzere, bu bölgenin çevresindeki alanları cazibe merkezi haline getirip, kültür-sanat etkinliklerine açmayı planlıyoruz. Bu konuda gerekli kurumlarla işbirliğimiz devam ediyor. Yakın bir zamanda Feyzullah Efendi Çeşmesi’ni restore ederek, tarihimize sahip çıktığımızı gösterdik. Burası tarihi bir alanımız. Yakın bir zamanda bu çalışmalarla beraber, Maltepe’yi dünya kültürlerine açarak, ilçemizi hak ettiği güzelliklere ulaştırmak amacındayız” dedi.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları