loading
close
SON DAKİKALAR

Tarihi gelişmeyle ilgili ilk tepkiler

Tarihi gelişmeyle ilgili ilk tepkiler
Tarih: 28.02.2015 - 13:39
Kategori: Siyaset

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP Heyeti, Dolmabahçe Başbakanlık Ofisin'deki görüşme sonrası ortak açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP Heyeti, Dolmabahçe Başbakanlık Ofisin'deki görüşme sonrası ortak açıklama yaptı. İşte çözüm süreci ile ilgili önemli açıklamaların yapıldığı ve HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in "PKK'yı silah bırakma için kongre toplamaya çağırıyoruz" dediği o görüşmeye ilk tepkiler:

MEHMET METİNER - Ak Parti Adıyaman Milletvekili

Çözüm sürecini barışa ulaştırmak için çalıştı Cumburbaşkanımız... Bu açıklamayı çözüm süreci taçlandıracak bir açıklama olarak selamlıyorum. Demokratik siyasette çözüm yöntemleri bellidir. Demokratik diyoloji dediğimiz bir yöntemdir. HDP seçime gireceğini ilan etti. Barajı aşabilir, aşmayabilir. AK Parti'yi de çözüm partneri olarak da görüyorsa Pensilvanya'nın yanında durarak bunu yapması güveni zayıflatır. Kendi başına seçime girip kazanamazsam sokaklar karışır mesajı benimsememesi gerek bir dil olmalıdır... Barajın altında kalırsa tekrar ben parlomentoya giremedim, çözüm süreci yürümez anlayışına yaslanması kabul edilemez. Yeni bir siyasal tarzda karar kılmalı.

KURTULUŞ TAYİZ - Yazar

40 bin insanımızı teröre kurban verdik. Artık bunda sona geldik. Tahkim edilmiş bir ateşkesin anlamı eylemlere son verildiği anlamına geliyor... Bu süreç başladı. Silah bırakma süreci başlamış durumdadır, büyük başarıdır. Sürecin mimarı Cumhurbaşkanımızın kararı, azmi olmasaydı bugün burada olamazdık. O kadar engellerle karşılaştık ki, hükümet barışı sağlamakta çok kararlı davrandı. Türkiye için hayal edilmesi çok zor bir gün, tarihi bir gün. Türkiye için büyük bir başarı hikayesi.

HÜSEYİN YAYMAN - Yazar

HDP'nin bu çağrısı şartlı bir çağrı. Kandil'le görüşülmemiş olsaydı, olumlu yanıt alınmamış olsaydı böyle bir çağrı yapılmazdı. Bundan sonra örgütün Kandil’de bir kongre toplayıp Öcalan ve HDP'nin çağrısına uyarak silahı bırakacağını ilan edeceğini söyleyebiliriz.
Silah bırakılırsa Türkiye tarihinde yeni bir açılımdır. Seçimlere de etkisi büyük olacaktır. Süreçte sona gelindiği görülüyor. Provakasyonlar olabilir, süreç şeffaf bir şekilde ilerlediği için bu saatten sonra çok büyük bir provakasyon olmadığı sürece Türkiye’de yeni bir kapının aralandığını düşünüyorum.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları