loading
close
SON DAKİKALAR

Tarık Akan'ın adı Karşıyaka'da ölümsüzleşti

Tarık Akan'ın adı Karşıyaka'da ölümsüzleşti
Tarih: 14.09.2017 - 10:20
Kategori: Sağlık, Yaşam

Türk sinemasının unutulmaz ismi Tarık Akan, aramızdan ayrılışının birinci yılında Karşıyaka’da ölümsüzleşti. Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ''Tarık Akan Parkı'', dün (13 Eylül 2017) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İzmir Karşıyaka Belediyesi, İnönü Mahallesi’ne kazandırdığı yeni park alanına, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren usta sinema oyuncusu Tarık Akan’ın adını verdi. 850 metrekaresi yeşil alan olmak üzere, toplam bin 350 metrekarelik alanda kurulan, oturma alanları ile spor aletlerinin de yer aldığı Tarık Akan Parkı, dün (13 Eylül Çarşamba 2017) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Tarık Akan’ın oğlu Özgür Üregül ve Nazım Hikmet Vakfı adına Zeynep Oral birer konuşma yaptı.

Açılışın ardından, Akan’ın birinci ölüm yıl dönümü dolayısıyla Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda da bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Sunumunu Orhan Aydın’ın yaptığı geceye; Tarık Akan’ın kızı Özlem Üregül, oğulları Barış ve Özgür Üregül ile Nebil Özgentürk, Zeynep Oral, Arif Keskiner, Acun Günay ve Yasemin Erkut katıldı. Etkinlikte, ailesi ve dostları usta oyuncuyu anlattı, anılarını paylaştı. 

Gecede Sunay Akın’ın sunumuyla Tarık Akan Belgeseli’nin gösterimi yapıldı ve Sadık Gürbüz de bir müzik dinletisi sundu.

Tarık Akan'ın adı Karşıyaka'da ölümsüzleşti


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları