loading
close
SON DAKİKALAR

Tayyip Erdoğan'ın'ın sekreterinin inanılmaz yükselişi

Tayyip Erdoğan'ın'ın sekreterinin inanılmaz yükselişi
Tarih: 21.04.2015 - 10:59
Kategori: Gündem

13 yıl süreyle Erdoğan’ın sekreterliğini yapan Nesrin Erdoğan, bürokrasi merdivenlerini hızla tırmanıyor.

13 yıl süreyle Erdoğan’ın sekreterliğini yapan Nesrin Erdoğan, bürokrasi merdivenlerini hızla tırmanıyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Genel Merkezi’nde 13 yıl süreyle sekreterliğini yapan Nesrin Erdoğan bürokrasiye geçti ve jet hızıyla yükselerek Genel Müdür yardımcısı oldu.
Nesrin Erdoğan 4 Nisan 2012’de önce ikili kararname ile Başbakanlık Müşavirliği’ne atandı. O tarihte Başbakan olan Erdoğan’ın talimatı ile Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddelerinden yararlandırıldı ve “İstisnai memur’’ kadrosundan, KPSS’ye de girmeden devlet memuru yapıldı.

BAŞBAKANLIK MÜŞAVİRİ OLDU

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre; 1. derece kadrolu+3600 ek göstergeli Başbakanlık Müşaviri oldu. Atama kararnamesinde dönemin Başbakanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül’ün imzası yer aldı. Kadrosu Başbakanlık’ta gözüken 39 yaşındaki Nesrin Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde Erdoğan’ın özel kaleminde çalışmayı sürdürdü. Erdoğan, Ağustos 2014’de Cumhurbaşkanı seçilerek Köşk’e çıkınca Nesrin Hanım’ın önü daha da açıldı. 2012’de “açıktan” atama ile kısa yoldan devlet memuru olan Nesrin Erdoğan, o dönem Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak karşılıklı çalıştığı Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından terfi ettirildi. Kılıç, Erdoğan’ı açık bulunan 1. derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli Plan ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcılığı’na atadı. Erdoğan, 20 Ocak 2015’te üçlü kararname ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Genel Müdür Yardımcısı oldu. Kararnamesini Kılıç ile Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları