loading
close
SON DAKİKALAR

Teenni gerekir!

Teenni gerekir!
Tarih: 27.04.2017 - 00:00
Kategori:

Tablomuz karanlık; adaletsiz bir referandum... Kuşkulu ve hileli sonuçlar... Demokrasiye şal örten bir yeni anayasa... Bitmeyen bir OHAL düzeni... Gazeteciler hapiste... 99 bin memur yargısız ihraca tabi tutulmuş.

Eskilerin sıkça kullandığı bir deyim vardır... Özellikle siyasetçilere tavsiye edilir:

“Teenni ile hareket ediniz” denir. Ne demek teenni... Sözlüklere göre: “İhtiyatlı davranmak, ilerisini düşünerek hareket etmek”tir.

Yani... Yabancı ülkelere atıp tutarken... Ya da üyesi olduğunuz Avrupalı kulüplerin ilkelerini takmadan hareket ederken bunun maliyetini düşünmek zorundasınız... Yoksa gelecek yaptırımlara katlanacaksınız...

***
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi kararıyla demokrasi liginde küme düştük. Yakında AB’nin de acıtıcı bir karar alabileceği konuşuluyor.

Tablomuz karanlık; adaletsiz bir referandum... Kuşkulu ve hileli sonuçlar... Demokrasiye şal örten bir yeni anayasa... Bitmeyen bir OHAL düzeni... Gazeteciler hapiste... 99 bin memur yargısız ihraca tabi tutulmuş.

Bu görüntüleri ortadan kaldırın diyorlar.. Mümkün mü? Tam tersine...

YSK’nın kesin sonucu birkaç gün içinde açıklamasıyla birlikte Hâkimler Savcılar Kurulu (HSK) seçimi yapılacak... 13 üyenin yarısını cumhurbaşkanı, diğer yarısını onun partisi tayin edecek... Aynı anda cumhurbaşkanı partisinin başına geçecek, yargı ve yasama böylece partili cumhurbaşkanına bağlanacak... Bunlar ne Avrupa’nın ne demokrasinin hazmedebileceği görüntüler. Söylemeye gerek yok...

Avrupa ile ilişkiler daha da zorlaşacak!

CHP’de acabalar!

CHP Parti Meclisi üyesi dostlarla konuşuyoruz... Acaba:

En kısa sürede bir olağanüstü kurultay toplanmalı

CHP seçime yeni bir genel başkanla gitmeli,

Genel başkan aynı zamanda cumhurbaşkanı adayı olmalı,

gibi çağrılar karşısında ne düşünüyorlar...

Onlar Genel Başkan’ın bir olağanüstü kurultayla görevini bırakacağına ihtimal vermiyorlar. Ancak onun cumhurbaşkanı adayı olacağını da düşünmüyorlar.

CHP çok muhtemelen Kılıçdaroğlu dışında bir aday gösterecektir.

Bu aday referandumda alınan yüzde 50 dolayındaki oyu tekrar toplayacak, bütün kesimleri kucaklayabilecek bir isim olmalı diye düşünülüyor. CHP dışından biri de olabilir deniyor... Konuştuğumuz Parti Meclisi üyesi arkadaşlara iki şeyi anımsatıyoruz...

- Evet, 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her kesimden oy alabilecek bir aday üzerinde duruldu, Ekmeleddin Bey aday gösterildi. Ancak o görev “Partilerüstü cumhurbaşkanlığı” idi. Bu defa yönetecek lider özelliklerine sahip icraatçı bir adayın seçimi söz konusudur... Ayrıca unutmayalım, referandumda Tayyip Erdoğan’a daha fazla yetki verilip verilmemesi oylandı. Bu defa ülkeyi yönetecek isim oylanacak. Durum çok farklı. Ayrıca CHP’nin kendi içinden aday göstermesi şart... Aksi partinin kendini inkârı olur...

Tavsiyemiz; konu bu çizgide tartışılmalı...

PİLAV

Kadıköy’de Gençlik Festivali ve Kadıköy Anadolu Lisesi’nin bahar festivalinin ardından, Erenköy Kız Lisesi’nin geleneksel pilav günü de yasaklandı.

Önceki yasaklara güvenlik gerekçe gösterilmişti. Okul duvarları arasında düzenlenecek pilav gününün güvenlikle ilgisi olamazdı. O yüzden okulun tatil günü kapalı kalması gerektiği bahane edildi.

İktidar partisi yüz binlerce kişilik mitingler düzenliyordu... Ne güvenlik sorunu oluyordu ne bir başka sorun. Şimdi gençlerin okulda toplanmaları bile sakıncalı ilan ediliyor. Neden? Çünkü bu şekilde bile suç işleyebilirler.. Mesela? Mesala topluca İzmir Marşı’nı okuyabilirler...

İşte size suç!

İktidarın talebi:

Biz ülkeyi tek adam sistemiyle yönetelim ama

dünya bize ülkemizde demokrasi varmış gibi davransın!

***

AYM töreninde Kılıçdaroğlu ile Başbakan Yıldırım’ın samimi pozları dikkati çekti.

Kemal Bey’e 40 kez yalancı deseniz bile kızmıyor demek...

G.E

ÖTESİ


“Hayır ve Ötesi” grubu referandum raporunu açıkladı... Diyorlar ki:

- YSK verilerine göre, başta Şanlıurfa’nın Akçakale, Viranşehir, Hilvan ve Muş’un Hasköy, Yozgat’ın Çekerek ilçeleriyle, Sakarya’nın Akyazı ilçesi olmak üzere; 961 adet seçmen sandığında kullanılan oyların tamamı, yani yüzde 100’ü EVET mühürlü olup, HAYIR mühürlü oy adet ve yüzde olarak SIFIR’dır.

7 bin 48 adet seçmen sandığında, kullanılan oy sayısının ilgili sandıktaki seçmen sayısına eşit olduğu, sandık görevlileri de dikkate alındığında, seçmen sayısından fazla olduğu tespit edilmiştir.

Söz konusu sandıklarda kullanılan oyların toplamı 1 milyon 672 bin 249’dur.

Ne dersiniz? Argo deyimle bu işte bir “kelek” yok mu?


Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları