loading
close
SON DAKİKALAR

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç: Geleceğimiz için kömürlü termik santral istemiyoruz

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç: Geleceğimiz için kömürlü termik santral istemiyoruz
Tarih: 16.02.2018 - 18:36
Kategori: Çevre

Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinden birine sahip Eskişehir Alpu Ovası’na termik santral yapılmak isteniyor.

Tarımı ve hayvancılığı bitirecek, insan sağlığını tehlikeye atacak bu girişime başta bölge halkı olmak üzere çevre ve yaşam platformları, milletvekileri ile birçok insan karşı çıkıyor.

Geçtiğimiz ay Eskişehir’de yapılan İl Toprak Koruma Kurulu toplantısında termik santralin yapılacağı Alpu Ovası’nın tarım arazisi vasfından çıkarılması oylanmıştı. Oylamada 6 kabul oyuna karşın 4 ret oyu verilmişti. Bu oylamada kabul için istenilen çoğunluk sağlanamamış, ardından yönetmelik değişikliğine gidilmişti. Yeni yönetmeliğin ardından yapılan oylamada 6 kabul oyu ile ova tarım arazisi vasfından çıkarıldı. Toplantıda; Valilik, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü temsilcileri Alpu Ovası’nın tarım arazisi vasfından çıkarılması için kabul oyu; Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası ve TEMA Vakfı temsilcileri ise ret oy verdi. Oylama sonucunda Alpu Ovası tarım arazisinden çıkarıldı ve buraya kurulacak olan kömürlü termik santralin önü açılmış oldu.

'Geleceğimiz için kömürlü termik santral istemiyoruz'
 
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da Twitter hesabı üzerinden Alpu Ovası'nın havadan çekilmiş videosunu paylaşarak "Gördüğünüz araziler, Alpu Ovası'nda kurulmak istenen kömürlü termik santral uğruna kaybedeceğimiz verimli topraklarımızın sadece bir kısmı. Dahası insanımız, havamız ve suyumuz da büyük tehlike altında. Geleceğimiz için kömürlü termik santral istemiyoruz" diye yazdı. 

 

Gördüğünüz araziler, Alpu Ovası'nda kurulmak istenen kömürlü termik santral uğruna kaybedeceğimiz verimli topraklarımızın sadece bir kısmı. Dahası insanımız, havamız ve suyumuz da büyük tehlike altında. Geleceğimiz için kömürlü termik santral istemiyoruz. #EskişehirKıymetlidir pic.twitter.com/kBHHHdXj6k

— Ahmet Ataç (@DtAhmetAtac) 16 Şubat 2018
Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları