loading
close
SON DAKİKALAR

Terör tiyatrosu

Terör tiyatrosu
Tarih: 24.10.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Suriye’nin kuzeyi ile Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunu koparmayı da öngören bu proje halkımıza 'barış süreci' ambalajıyla yutturuluyor.

Başbakan Davutoğlu akil adamlar toplantısında diyor ki:
“Hükümet programında çözüm sürecine özel bir yer verdik. Ekim ayı başında kademelendirilmiş bir yol haritasını MİT Müsteşarı’na verdik, gitti İmralı’yla görüştü. İmralı yüzde yüz mutabakatını verdi. HDP gitti teyit aldı. Kandil onay verdi.”
Kimdir mutabakat yapılan İmralı, kimdir onayına başvurulan Kandil?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terörist örgüt dediği PKK’nin liderleri...
Erdoğan terörist diyor Başbakan A. D. onlarla eşit taraf olarak görüşmeler yapıyor.
Bu nasıl oluyor derseniz... Görev bölümü yapılmış. Erdoğan ulusal duyarlığı olan halkı memnun eden mesajlar veriyor. Davutoğlu ABD’yi mutlu eden icraat yapıyor... Halkı uyutmaca bu kadar değil. Erdoğan PYD için terör örgütü diyor, ABD’nin silah yardımı yapmasına sözde karşı çıkıyor. Ama peşmergeye koridor açıyor.
Peşmerge silahları konteynerlerde Erbil’den Kobani’ye iletilecekmiş.
Peki, ABD’nin Erbil’den bu konteynerlere silah koyup Kobani’ye göndermediğini kim nereden bilecek?
Neticede... ABD’nin Kürt Devleti projesi tıkır tıkır işliyor. Suriye’nin kuzeyi ile Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunu koparmayı da öngören bu proje halkımıza “barış süreci” ambalajıyla yutturuluyor.

Nerede CHP’liler?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar’ın koordinasyonunda hazırlanan “Tutum Belgesi”nde Anayasa’daki “Türk vatandaşlığı” kavramının çıkarılması öneriliyor.
Eski CHP milletvekili Şahin Mengü, Aydınlık’taki yazısında, Burhan Şenatalar’ın “CHP kapatılsın, vakıf haline getirilsin” tezini savunan, “10 Aralık Hareketi” mensubu olduğunu anımsatıyor:
- CHP etnik farklılıklar üzerine politikalar oluşturulmasını kabul etmez, CHP’nin misyonu eşit yurttaşlık, laik demokratik cumhuriyeti savunmak olmalıdır. Ülkeyi bölünmeye götürecek bu adımlara CHP’liler sessiz kalmamalıdır.
Mengü soruyor:
- Bir dönem CHP’de genel başkanlık yapmış olan Altan Öymen, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a parti iyi yönetilmiyor diye mektup vermişlerdi.
Şimdi bu eski genel başkanlar, bu yeni yapılanları benimsemekte midirler, partinin getirildiği noktadan memnun mudurlar acaba?
Zaman bize anlatıyor ki... Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin başına bir misyonla gelmiştir. O misyon partiyi kimlik ve ilkelerinden saptırmak, CHP’yi başta Kürt devleti olmak üzere ABD’nin büyük projeleri önünde engel olmaktan çıkarmaktır.

HIRSIZ

Çatalca Elbasan’daki fabrikaların salı ve çarşamba günü telefonları kesildi. İnternet ulaşımı durdu. Dünya ile ilgileri kesildi. Sebebini Telekom: “Hırsızlar bakır kabloları çaldı” diye açıkladı.
Önceki akşam kablolar onarıldı. İletişim sağlandı. Fabrikaların yönetcileri sevindi. Derken dün sabah yani aradan 12 saat geçmeden hatlar yine kesildi, internet yine durdu. Sebep? 12 saatlik arada kablolar yine çalınmıştı! Bu hırsızlık 5 dakikalık iş değil, kabloların yerini bilmek, uğraşıp toprağı kazmak, kabloları bir araca yükleyip götürmek gerekiyor. Üstelik kablolar oynatılınca alarm da veriyor. Ve hırsızlar bu işi üç gün arayla iki kez yapabiliyor. Bu ne iş? Anlayabilen var mı?

PKK Suriye’de devlet kuruyor!
AKP Öcalan’a villa değil, devlet tahsis ediyor...
Akif Kökçe

ÖDÜL

Hak-İş’in 39’uncu kuruluş yıldönümünde kısa film yarışmasında birinci olan film gösterilirken Başbakan Davutoğlu, Bülent Arınç ve çevresi aralarında konuşuyorlar.
Yönetmen
Suat Eroğlu sitem ediyor. Daha sonra kuliste Hak-İş
üyesi olduğu belirtilen bir kişi, Suat’ın yanına gelip “Sizi Taksimci o. çocukları” diyerek burnuna yumruk atıyor. Sonra da çekip gidiyor. Kimse oralı olmuyor. Suat Eroğlu ödülü iade etmek istediğini söylüyor.
Yoksa ödülü doğrudan çöpe mi atmalı? Hangisi uygun olur.

BARIŞ

Bu pazar günü (26 Ekim) saat 09.00’dan itibaren Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde “Uluslararası Anti - emperyalist Gençlik Kurultayı” başlıyor. Genç yaşlı herkes davetli. Yabancı konukların da katılımıyla barış konuşulacak...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları