loading
close
SON DAKİKALAR

TESAK’ta edebiyat, sinema ve felsefe söyleşileri yapılacak

TESAK’ta edebiyat, sinema ve felsefe söyleşileri yapılacak
Tarih: 05.02.2018 - 14:59
Kategori: Kültür & Sanat

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’nde (TESAK) şubat ayından itibaren sinema ve felsefe konuşulacak.

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’nde (TESAK) şubat ayından itibaren sinema ve felsefe konuşulacak. “TESAK Çarşamba Akşamüstü Söyleşileri” kapsamında Maltepe Üniversitesi işbirliğiyle Prof. Dr. İoanna Kuçuradi tarafından hazırlanan “Sinema ve Felsefe” söyleşileri 7 Şubat-18 Nisan arasında her çarşamba günü 18.30’da gerçekleşecek. Sinemanın felsefeyle ilişkisinin inceleneceği üç aylık söyleşi programına çeşitli üniversitelerin Felsefe ve Sinema- Televizyon bölümlerinden akademisyenler konuşmacı olacak.

Söyleşide bazı felsefe kavramları ve bazı değerler “Otel Ruanda”, “Ateşkes”, “Schindler’in Listesi”, “Nuremberg Mahkemesi”, “Başkalarının Hayatı” gibi filmlerle görülür hale getirilmeye çalışılacak. Tüm söyleşilerin ücretsiz olduğu etkinlikler için giriş kartları bir hafta önce TESAK Danışma’dan alınabiliyor. Sinema ve Felsefe söyleşilerinin şubat ayı programı şöyle: 07 Şubat: “Sinema ve Felsefe” - Prof. Dr. İoanna Kuçuradi / Maltepe Üniv. İnsan Hakları Merkezi Müdürü. 14 Şubat: “Tarkovski Sinemasında Etik” - Yrd. Doç. Dr. Elif Nuyan / Uludağ Üniv. Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü. 21 Şubat: “Sanat Felsefesi ve Sinema Sanatı” - Prof. Dr. Abdullah Kaygı / Hacettepe Üniv. Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü. 28 Şubat: “Sinemada Felsefe Sorunları: Ömer Kavur’un ‘Anayurt Oteli’ne Felsefeyle Bakmak” - Prof. Dr. Işık Eren / Uludağ Üniv. Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları