loading
close
SON DAKİKALAR

Tezekli eğitim!

Tezekli eğitim!
Tarih: 27.02.2015 - 14:32
Kategori: Gündem

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine 11 kilometre uzaklıktaki 5 derslikli Atabakan Köyü İlkokulu'nda öğrenciler, her sabah evlerinden tezek getiriyor.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine 11 kilometre uzaklıktaki 5 derslikli Atabakan Köyü İlkokulu'nda öğrenciler, ısınmak için okulda kömür olmasına rağmen 'tutuşturacak odun yok' diyerek sobada yakmak için her sabah evlerinden tezek getiriyor.

Ağrı Karayolu kenarında, 80 hane 750 nüfuslu Atabakan Köyü’nde bulunan 77 öğrencili ilkokulda, 5 öğretmen görev yapıyor. 35 yıl önce yapılan okulda lavabo ve tuvalet yok, her taraf dökülüyor. İçme suyu bidonla taşınıyor, öğrenciler tuvalet için öğretmenlerinden izin alıp evlerine gidiyor.

Hava sıcaklığı çoğu zaman sıfırın altında seyrederken, öğrenciler okulda ısınma sorunu yaşıyor. Milli eğitim okula kömür göndermiş ama tutuşturacak odun verilmediği için yakılamıyor. Bu nedenle nöbetçi öğrenciler her Sabah evlerinden getirdikleri tezekle sobaları yakıp diğer öğrenciler gelmeden sınıfları ısıtıyor. Ancak soba iyice yandıktan sonra kömür atılabiliyor. Okulun ana sınıfında ise minikler elektrik sobasıyla ısınıyor.

TUVALETLERİ BİLE YOK

Okulda yaşanan su ve tuvalet sorununun yanında, bir de tezekle ısınmaya tepki gösteren velilerden Mecit Bozdemir, "Öğrencilerin el, yüzünü yıkayacağı bir lavabo bile yok. Okula gönderdiğimiz çocuklar pislik içinde eve geliyor. Tuvalet ihtiyacını gidermek için öğretmenlerden izin alıp evlere gidiyor. Köyümüzde 35 yıl önce yapılan okul artık kaderine terk edilmiş" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları