loading
close
SON DAKİKALAR

THY de İşçi Kıyımına Son

THY de İşçi Kıyımına Son
Tarih: 15.12.2011 - 21:26
Kategori: Sendika

THY Yönetiminin TİS öncesi başlattığı işçi kıyımını bir basın açıklamasıyla protesto edeceğiz.

THY Yönetiminin TİS öncesi başlattığı işçi kıyımını bir basın açıklamasıyla protesto edeceğiz. İşten çıkarılan işçilerin katılımıyla Taksim THY Satış önünde 17 Aralık Cumartesi saat 13.00 da buluşmak üzere.

Basın Açıklamasına Çağrı

THY İşçileri yeni bir işçi kıyımıyla karşı karşıya. Açılan yeni hatlar için daha önce yerlerinden yurtlarından koparılarak, ailelerinden ayrılarak başka kentlere gönderilen deneyimli arkadaşlarımız şimdi de buralarda istihdam fazlalığı olduğu gerekçesiyle işten çıkartılıyor.

Son toplu İş Sözleşmesinden bu yana yüzlerce işçi işten çıkarılmıştır. Çalışanlar en verimli zamanlarında performans düşüklüğü bahane edilerek işlerinden edilmekte veya sürülmektedir. Büyümeye devam eden THY ve THY Teknik AŞ.'de istihdam fazlalığı değil eksikliği vardır. Bu uygulama çalışma hayatına dayatılan emek düşmanı politikaların bir parçası olan, keyfi ve açık bir işçi kıyımıdır.

THY ve bağlı birimlerde kurum kültürü böylece yok olmaktadır. İşine devam edenler de büyük bir huzursuzluk içerisindedir. Böyle bir anlayışla havacılık yapılamaz. Havacılığın birinci önceliği uçuş güvenliğidir. Deneyimli işçilerini işten çıkaran yönetim uçuş güvenliğini de tehlikeye atmaktadır.

Üyesi olduğumuz sendika Hava-İş ise olanlara seyirci kalmakta ve görevini yapmamaktadır. Sendikacılar rahat koltuklarında otururken bedeli hep işçiler ödemektedir.

THY çalışanları olarak bu durumu kabul etmiyor ve protesto ediyoruz.

İşten çıkarılan arkadaşlarımıza sahip çıkmak ve bu kıyımın önünü kesmek için harekete geçmek durumundayız. Bu amaçla 17 Aralık Cumartesi yapacağımız basın açıklamasına bütün THY çalışanlarını, daha önce işten çıkarılan arkadaşlarımızı ve bütün emek dostlarını bekliyoruz.

Tarih: 17 Aralık Cumartesi saat 13:00
Yer : Taksim THY Satış önü

THY DE İŞÇİ KIYIMINA SON

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları