loading
close
SON DAKİKALAR

Tilkicik Koyu tehlike altında: 9 bin 250 metrekare dolgu yapılacak!

Tilkicik Koyu tehlike altında: 9 bin 250 metrekare dolgu yapılacak!
Tarih: 04.08.2018 - 10:50
Kategori: Çevre

Akdeniz fokları ve deniz çayırları gibi koruma altındaki türlere evsahipliği yapan Bodrum Tilkicik Koyu büyük tehdit altında. Aksoy Bodrum Gayrimenkul Şirketi “Epique Island Marina” projesi kapsamında koya 9 bin 250 metrekare dolgu yapmak istiyor.

Üstelik şirket yetkilileri hakkında Tilkicik Koyu’na hafriyat atıkları dökerek doldurdukları için “çevreyi kasten kirletme” suçundan açılan soruşturma sürüyor. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; Avukat Mehmet Horuş, “Çevre Bakanlığı şimdiye kadar yaşanan kirlilikle ilgili hiçbir yaptırım uygulamadı. Birkaç metreküp döküldüğünde bile çevreyi kasten kirletmek suçu oluştuğuna göre on binlerce metreküp döküldüğünde doğaya karşı aynı suç defalarca işlenmiş olacak. Şimdi doğaya karşı işlenecek suçu meşrulaştıracak bir ÇED süreci yürütülüyor” dedi.

9 BİN 250 METREKARELİK DOLGU YAPILMAK İSTENİYOR

Yatlimanı projesi için, denize 9 bin 250 metrekarelik dolgu yapılmak isteniyor. Kazıklı yüzer beton şeklinde dalgakıran ve 3 yüzer iskele planlanıyor. Marina alanının kara tarafında yapılacak 55 bin 850 metreküplük kazı fazlası malzeme de dolgu malzemesi olarak kullanılacak.

"DESTEK VERMELERİNİ BEKLİYORUZ

Bodrum Tilkicik Koyları Girişimi sözcüsü Murat Kaynar da “Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Turizm ve Kültür Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kamu kuruluşlarımızın haklı mücadelemizde bizleri dinlemelerini ve destek vermelerini bekliyoruz” diyor. Aksoy Bodrum Taşınmaz Yatırımları AŞ, yarımada üzerinde “Epique Island” adıyla 75 müstakil villa, 50 suitli butik otel projesine başladı. Proje sürerken şirket koya “kıyı düzenleme, dolgu ve iskele” projesi için 16 Ağustos 2016’da ‘ÇED gerekli değildir’ kararı aldı. Karar iptal edildi. Şirket 8 Mart 2017’de koya 154 yat bağlama kapasiteli Yat Limanı projesi için başvurdu. ÇED raporu 26 Temmuz’da askıyı çıktı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları