loading
close
SON DAKİKALAR

Tillerson: Sınır gücü kurmak gibi bir niyetimiz yok

Tillerson: Sınır gücü kurmak gibi bir niyetimiz yok
Tarih: 18.01.2018 - 09:24
Kategori: Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ülkesinin Suriye'de 'Sınır Güvenlik Gücü' kurma çabalarıyla ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı. Tillerson, 'Bütün durum yanlış aktarıldı, yanlış tarif edildi. Güvenlik gücü yaratmıyoruz' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kanada'dan ABD'ye dönerken gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de 'Sınır Güvenlik Gücü' konusunda "Bütün durum yanlış aktarıldı, yanlış tarif edildi. Bazı kişiler yanlış ifade etti. Bir güvenlik gücü yaratmıyoruz" dedi. 


"ABD, Türkiye'ye açıklama borçludur" diyen Tillerson ayrıca geçen salı günü Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kanada'da durumu netleştirmek için konuştuklarını söyledi.

Tillerson ayrıca "Türkiye'nin neden bu şekilde tepki gösterdiğini anlayabiliyorum. Yerel güçleri eğitriyor olmamızın sadece sebebi orada IŞİD'den arındırılan bölgelerdeki güvenliği sağlamak" diye konuştu.

Pentagon sözcülerinden Eric Pahon da yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Suriye'deki yerel güçleri eğitmeye devam ettiğini, bunun 'yeni bir ordu' ya da 'sınır koruma gücü' olmadığı söylemişti.
Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları