loading
close
SON DAKİKALAR

TMMOB'un, logosundaki renkleri terör örgütü sempatizanlığı olarak gösteren haber için açtığı dava reddedildi

TMMOB'un, logosundaki renkleri terör örgütü sempatizanlığı olarak gösteren haber için açtığı dava reddedildi
Tarih: 18.11.2018 - 15:36
Kategori: Sendika

TMMOB'un, Yeni Şafak gazetesinde TMMOB'nin logosunda bulunan sarı-kırmızı renkleri terör örgütü sempatizanlığı olarak gösteren habere açtığı tazminat davası Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

Mahkemenin reddetme gerekçesinde, "Söz konusu içeriğin görünen gerçekliğin yorum da katılarak haberleştirilmesi" ifadeleri kullanıldı. TMMOB'dan mahkeme kararına tepki geldi.

TMMOB'dan yapılan açıklamada, "Mahkemenin akla ve izana aykırı bu kararı “Sarı-Kırmızı” renklerin terör örgütleriyle özdeşleştirildiğin kabulü anlamına gelmektedir. Herhangi iki rengin terör ile özdeşleştirmenin abesliği bir yana, “Sarı ve Kırmızı” renkler yıllardan bu yana TMMOB’nin logosunda yer aldığı gibi, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Forsunda, Yargıtay Başkanlığı logosunda ve dahası milyonlarca taraftarın gönül verdiği başta Galatasaray olmak üzere çok sayıda spor kulübünün amblemlerinde de yer almaktadır" denildi.

TMMOB'un açıklaması şöyle:

"21 Ekim 2017 tarihli Yeni Şafak gazetesinde Ahmet Fatih Erturan imzasıyla yayınlanan ve TMMOB’nin logosunda bulunan “sarı-kırmızı” renkleri terör örgütü sempatizanlığının delili olarak gösteren habere ilişkin açtığımız tazminat davası, Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından karara vardı.

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen skandal kararda, söz konusu içeriğin “görünen gerçekliğin yorum da katılarak haberleştirilmesi” olduğuna hükmedilerek, tazminat talebimiz reddedildi.

Mahkemenin akla ve izana aykırı bu kararı “Sarı-Kırmızı” renklerin terör örgütleriyle özdeşleştirildiğin kabulü anlamına gelmektedir. Herhangi iki rengin terör ile özdeşleştirmenin abesliği bir yana, “Sarı ve Kırmızı” renkler yıllardan bu yana TMMOB’nin logosunda yer aldığı gibi, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Forsunda, Yargıtay Başkanlığı logosunda ve dahası milyonlarca taraftarın gönül verdiği başta Galatasaray olmak üzere çok sayıda spor kulübünün amblemlerinde de yer almaktadır. Sarı-Kırmızı renkleri terör örgütleri ile özdeşleştirmek, tüm bu kurum ve kuruluşları, milyonlarca yurttaşımızı terörle ilişkilendirmek, terör örgütü sempatizanlığıyla suçlamak anlamına gelmektedir.

Birliğimizin ve logomuzun herhangi bir biçimde terör örgütüyle ilişkilendirilmesini kabul etmediğimiz gibi, mahkemenin verdiği bu kararı da kabul etmiyoruz. Toplumu bölmeyi amaçlayan bu yaklaşımların bugüne kadar karşısında olduğumuz gibi, bundan sonra da karşısında olacağımızın bilinmesini istiyoruz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları