loading
close
SON DAKİKALAR

Tolga Karaçelik'in 'Kelebekler’ filminin fragmanı yayınlandı

Tolga Karaçelik'in 'Kelebekler’ filminin fragmanı yayınlandı
Tarih: 14.03.2018 - 14:06
Kategori: Kültür & Sanat

Sundance Film Festivali 2018’de Dünya Sineması Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan ilk ve tek yerli yapım olan 'Kelebekler'in afişi ve fragmanı yayınlandı.

30 Mart’ta izleyiciyle buluşacak olan “Kelebekler” filminin afişi ve fragmanı yayınlandı. Tolga Karaçelik'in yazıp yönettiği “Kelebekler”, Sundance Film Festivali 2018’de Dünya Sineması Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan ilk ve tek yerli yapım oldu. Avrupa prömiyerini 47. Uluslararası Rotterdam Film Festivali kapsamında yapan film güçlü mizahıyla izleyen herkesten büyük beğeni topladı.

Yönetmen Tolga Karaçelik, ödül töreninde “Bu ödül, bu filmin 18 günde çekilmesini sağlayan ekibime… Çaycısından  aktörüne, yapım ekibimden teknik ekibe… Bunu biz yaptık! Artık herkesin. Biz bu filmi 18 günde, yasaklı, parasız çektik. Bunun genç sinema öğrencileri için anlamı çok kıymetli. Çok mutluyum…” şeklinde konuşmuştu.

Film hakkında

Birbirlerinden uzakta yaşayan ve birbirlerini pek tanımayan üç kardeş, astronot Cemal (Tolga Tekin), aktör Kenan (Bartu Küçükçağlayan) ve öğretmen Suzan (Tuğçe Altuğ), 30 yıldır görüşmedikleri babalarından gelen telefonun ardından köylerinde yeniden bir araya gelirler. Geldiklerinde babalarının öldüğünü ve köye kelebeklerin geldiği dönemde gömülmek istediğini vasiyet etmiştir. Bir süre daha köyde durmak zorunda kalan kardeşler, bu sürede hem birbirlerini hem de babalarını daha iyi tanımaya çalışacaklardır.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları