loading
close
SON DAKİKALAR

Topbaş: 1 milyon 200 bin m2'lik şehitler parkı yapacağız

Topbaş: 1 milyon 200 bin m2'lik şehitler parkı yapacağız
Tarih: 24.07.2016 - 09:59
Kategori: Yerel

Başkan Topbaş, 15 Temmuz şehitleri için 1 milyon 200 bin metrekarelik şehitler parkı yapacaklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 39 ilçe belediye başkanı ile birlikte, Saraçhane Belediye Binası önünde Demokrasi nöbeti tutanlara hitap etti. Başkan Topbaş, 15 Temmuz şehitleri için 1 milyon 200 bin metrekarelik şehitler parkı yapacaklarını belirtti.

"1 MİLYON 200 BİN M2'LİK ŞEHİTLER PARKI YAPACAĞIZ"

Başkan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Cuma günü oy birliğiyle belediyenin önündeki caddeye “15 Temmuz Şehitleri Caddesi' ismini verdiklerini söyledi. Başkan Topbaş ayrıca 15 temmuz darbe girişimine engel olmak için Türkiye genelinde şehit olan tüm vatandaşların anısına bir park yapacaklarını belirterek, “Bütün şehitlerimizi hatırlatan 1 milyon 200 bin metrekarelik büyük bir park hazırlıyoruz. Şehitler Parkı'mız olacak. Orada şehit olan vatandaşlarımız anısına sergiler açılabilecek ve orada onların isimlerini yaşatacağız inşallah" dedi.

"HAİNLER MEZARLIĞI YAPACAĞIZ"

Bu vatana ihanet edenler için de bir mezarlık açacaklarını kaydeden Topbaş, “Talimatı verdim. Hainler Mezarlığı yapacağız. İhanet edenler mezarlığı. Vatan hainleri mezarlığı. Milletimiz oraya Fatiha okumaya değil, lanet okumaya gidecek. Çünkü onlar ancak bunu hak ederler. Ve bir başkaları da inşallah bir daha teşebbüs etmez, edebilecek cesareti bulamazlar ve bu ülkenin geleceğiyle oynamazlar" şeklinde konuştu.

"HALKA RAĞMEN, MİLLİ İRADEYE RAĞMEN HİÇBİR GELECEK KAYDA GİREMEZ"

Devletin bekası ve ülkenin geleceği için bütün partilerin ve parti mensuplarının siyasi mülahazaları bir tarafa bırakarak tek yumruk olarak meydanlara toplandığını belirten Topbaş, “Alparslan'dan günümüze kadar bu topraklarda nice şehitler verdik, bedeller ödedik. Bedelsiz hiçbir gelecek olmadı, tarih yazılmadı. Bedeller karşılığında bu vatan bize emanet edildi ve tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bütün dünya milletlerinin saygı duyacağı bir duruş sergilediniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizleri davet etti ve bu davete katıldınız. Gelecek kararmasın diye, umutlar karartılmasın diye milli irade sarsılmasın diye bir duruş sergilediniz. Halka rağmen, milli iradeye rağmen hiçbir gelecek kayda giremez, millete rağmen hiçbir adım atılamaz bunu gösterdiniz. Bu mücadelenin zaferini elde ettinizö ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARINIZ SİZİ HAYIRLA YAD EDECEK"

Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bebeklerinizle, çocuklarınızla, gençlerle geldiniz. Her biri için yarın bir övünç meşalesi yakıyorsunuz. Ve yarın hepinizi hayırla yad edecekler. Bunu, bir dönüm noktası olarak hep hatırlayacaklar. Çünkü bunun tersini düşünmek istemiyoruz. Allah korusun farklı bir sonuç çıksaydı bugün bu alana toplanamaz başka sıkıntılar ve acılar yaşar, Türkiye onlarca yıl geri giderdi. Ama sizin samimiyetiniz vatanseverliğiniz, imanınız duruşunuz bütün bu düşünceleri, hamleleri boşa çıkardı.

Fetöşist hamlenin sonuç vermediğini gördüler, vermeyeceğini gösterdiniz. Şehitlerimizi gazilerimizi görüyoruz. 14 yaşında gazimiz var. Daha küçük yaşlarda şehit olanlarımız var. Onları rahmetle anıyoruz. Onlar bizim her gönlümüzde her daim yaşayacaklar. Her zaman hayırla yad edeceğiz. Sizin Türkiye'nin her noktasında bulunuşunuz, siyasi partilerimizin seslenişiyle bir yumak oluşunuz vesilesiyle diyoruz ki burada oluşan bu kardeşliği devam ettirelim. Yüz yüze bakalım ellerimizi sıkalım. Tebessümü eksik etmeyelim. 79 milyonluk büyük bir ailenin evlatları olduğumuzu asla unutmayalım. Sevgiyi ve hoş görüyü yaygınlaştıralım ki bu ülkenin geleceği farklı olsun, yavrularımıza çok güzel bir gelecek bırakalım"

“BU DİRENİŞE KATILAN HERKES GAZİDİR"

Topbaş, "İnsan yaşar ve ölür. Belirli bir süre ömrü biçilmiş varlıklarız. Şerefiyle yaşayıp şerefiyle ölmek var. Ama şerefsizliğe bulaşarak, şerefsizlikle ölmek var. Allah onlardan bizi esirgesin. Sizler şerefli olduğunuzu gösterdiniz. Yaralanan gazilerimiz var ama bu hareketin içerisine giren herkes gazidir. Herkes gazilik ünvanı almıştır. Bu eyleme katılan, bu duruşu sergileyen, yaralansın yaralanmasın her biriniz birer gazisiniz. Tarih böyle kaydedecek. Gazi bir milletsiniz. Çünkü duruşunuz bunu ortaya koydu. Sizler gece nöbet gündüz mesai dediniz. Hiçbir insanın tahammül edemeyeceği güç gösterdiniz. Bu güzellikleri yaşatan insanlar olarak her biriniz en güzel övgülere layıksınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları