loading
close
SON DAKİKALAR

Trump: Suudi Arabistan'a ihtiyacımız var

Trump: Suudi Arabistan'a ihtiyacımız var
Tarih: 18.10.2018 - 12:02
Kategori: Dünya

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Orta Doğu projesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın önemine dikkati çekerek, "Suudi Arabistan’a ihtiyacımız var" dedi.

Trump, ABD'nin Orta Doğu projesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın öneminin altını çizerek, "Suudi Arabistan'a ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

Kaşıkçı olayından ardından şahsına yöneltilen "Suudi Arabistan'a silah satışını durdur" çağrıları hakkında ise Trump, bazı Kongre üyelerinin inanılmaz baskılarına rağmen Riyad yönetimine silah satışını durdurmayı düşünmediğini dile getirdi.

Ayrıca Trump, Suudi Arabistan'a yapılan 115 milyar dolarlık silah satışının Amerikan halkına 500 bin yeni iş imkanı doğuracağını iddia etti.
Kaşıkçı olayının Prens Selman'ın "bilgisi dışında" geliştiğini umut ettiğini belirten Trump, "Benim gözümde bu önemli bir faktördür." diye konuştu.

'MUHTEMELEN SES VE GÖRÜNTÜ KAYDI VAR'

Trump bu röportaj dışında Beyaz Saray’da basın mensuplarının Kaşıkçı hakkındaki sorularını da cevapladı.

ABD Başkanı, “Türkiye hükümeti ses ve görüntü bilgileri olduğunu söylüyor.” şeklindeki bir soruya, “Eğer varsa (bu bilgileri) biz talep ettik.” diye karşılık verdi. “Ses ve görüntü kayıtları varsa şaşırır mısınız?” yönündeki başka bir soruya ise, “Hayır. Emin değilim olup olmadığına ama muhtemelen var. Mike Pompeo geri döndüğü zaman kendisinden kapsamlı bir rapor alacağım.” diye konuştu.

Trump, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu, olayın üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesinin ardından Suudi Arabistan’a yollamıştı. Pompeo, Riyad’da yaptığı üst düzey görüşmelerin ardından Ankara’ya geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

Kaynak : AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları