loading
close
SON DAKİKALAR

TSK’de atama sıkıntısı

TSK’de atama sıkıntısı
Tarih: 12.08.2017 - 13:47
Kategori: Gündem

YAŞ’ta yapılan bazı atamaların netleşmemesi nedeniyle birçok subay, çocuklarını göndereceği okul, lojman ve maaşlarını alma konusunda belirsizlik yaşıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK), albay ve üzeri general-amirallerin terfilerinin belirlendiği Yüksek Askeri Şûra’dan sonra atamaların netleşmemesi çeşitli sorunları da beraberinde getirdi. Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre; YAŞ’a giren birçok albay yeni görev yeri beklerken bazıları atamaların netleşmemesi nedeniyle lojman başvurusu yapma ve çocukları için okul ayarlama sorunlarını atamalar netleşinceye kadar ertelemiş durumda. YAŞ’ın toplanıp kararlarını açıklamasının üzerinden 9 gün geçmesine karşın henüz çok sayıda komutanın ataması yapılmadı. Personel, 30 Ağustos itibarıyla yeni görev yerini bilmeyince buna yönelik bazı bürokratik işlemleri de yürütemiyor. Bu konuda bir örnek şöyle: Hakkâri’deki bir alaya komuta eden bir albay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın bir birimi emrine görevlendirildi. Albay, yeni görev yerindeki birimin başında da bir komutan olmaması nedeniyle göreve başlayamadı. Bu birimde ne iş yapacağını, görevinin ne olacağını bilmeyen albay, lojman için başvuru yapamıyor, çocukları için okul arayışına giremiyor. Aynı zamanda bu albay yeni görev yerinde girişi olmadığı için maaşını da alamama riski ile karşı karşıya.

Lojman sorunu

Komutanlar atamalara göre gidecekleri yerde lojman başvurusu yapabiliyor. Ancak lojman müracaatları da birçok birlikte 20 Ağustos tarihiyle sınırlı. Bu yüzden göreve başlayamayan personel lojman sıkıntısı yaşama riskiyle de karşı karşıya. Bir başka sorun ise özellikle terörle mücadelenin yürütüldüğü bölgede görevlendirilecek komutanların ailelerini beraberinde götürmemeleri. Bu komutanların görev yerlerini bir an önce öğrenmeleri, ailelerinin nerede kalacağı açısından da önem taşıyor. Belirsizlik nedeniyle komutanlar, çocuklarına yeni okul arayışını da yürütemiyor. Ayrıca ataması yapılacak komutanların eşleri de tayin isteyebiliyor. Tüm bu işlemler atamaların yapılmasının ardından başlayabiliyor. TSK’de bütün birimlerin 30 Ağustos itibarıyla görev değişimlerini tamamlamış ve çalışmalarına başlamış olması gerekiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları