loading
close
SON DAKİKALAR

Tüm Emekliler Sendikası: Çay kaşığıyla verilen, kepçeyle geri alınıyor!

Tüm Emekliler Sendikası: Çay kaşığıyla verilen, kepçeyle geri alınıyor!
Tarih: 04.08.2018 - 11:07
Kategori: Sendika

Tüm Emekliler Sendikası'ndan yapılan açıklamada "Ülke ekonomisine katkı sunmuş emek, hizmet vermiş, emekli açlık sınırında yaşamaya mahkum edilmiştir" denildi.

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen)'ndan ülkedeki ekonomik gidişata ilişkin bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, emeklilerin açlık sınırında yaşamaya mahkum edildiği ifade edilerek "Bu gidişe bir son verilmesi, emeklinin feryadının duyulması, emekli maaşlarına ek zam yapılması, yılda 2 defa verilecek olan bayram ikramiyesinin 1000 TL yerine birer maaş olarak verilmesi, zamların geri çekilmesi, sağlıkta katkı paylarının kaldırılması ve intibak yasasının çıkartılması ivedilikle talebimizdir" denildi.

Tüm Emekliler Sendikası'ndan "Çay kaşığıyla verilen, kepçeyle geri alınıyor!" başlığıyla yapılan açıklama şöyle:

"Bildiğimiz gibi Ocak ayında emekli maaşlarına %5.69, Temmuz ayında da %9.17 zam yapıldı. Fakat başta gıda olmak üzere; akaryakıt, elektrik, doğalgaz vb. ürünlere gelen zamlar karşısında dar gelirli ve emekli zor günler yaşıyor. Özellikle artan enflasyon ve zamlar karşısında eriyen asgari ücret ve emekli maaşları barınma ve beslenme ihtiyaçlarını bile karşılamakta yetersiz kalıyor. TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesi de bunlara eklenince dar gelirli, asgari ücretli ve emekliler geleceklerine kaygıyla bakıyor ve zor günlerin onları beklediğini düşünüyorlar.

Üretim yok, işsizlik ve borçlanma her geçen gün daha da artıyor, ekonomi çöktü çökecek.

Dolar 5.08 TL, Euro 5.89 TL, benzin 6.30 TL, motorin 5.75 TL, doğalgaza %50 zam, elektiriğe %14 zam, ekmeğe %20 zam, ulaşıma %25 zam,
temmuz ayı enflasyon rakamı %15.85, haziran ayı 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1714 TL, yoksulluk sınırı ise 5584 TL'dir.

Gördüğümüz gibi, ülke ekonomisine katkı sunmuş emek, hizmet vermiş, emekli açlık sınırında yaşamaya mahkum edilmiştir.

Bu gidişe bir son verilmesi, emeklinin feryadının duyulması, emekli maaşlarına ek zam yapılması, yılda 2 defa verilecek olan bayram ikramiyesinin 1000 TL yerine birer maaş olarak verilmesi, zamların geri çekilmesi, sağlıkta katkı paylarının kaldırılması ve intibak yasasının çıkartılması ivedilikle talebimizdir."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları