loading
close
SON DAKİKALAR

Tüm ezilen ulusların bayrağı Atatürk

Tüm ezilen ulusların bayrağı Atatürk
Tarih: 01.09.2015 - 00:00
Kategori:

Şahin Mengü; Kim ne yaparsa yapsın, onu ne kadar inkar ederlerse etsinler, biz Atatürkçüler, Cumhuriyet Halk Partisindeki bu işgale son verip, Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü tüm ezilen ulusların ve özellikle Ortadoğu uluslarının bayrağı haline getireceğiz.

30 Ağustos günü facebook’da gezinirken gazeteci dostum, Mehmet Faraç’ın CHP İnternet sitesinden "Atatürk’ün resmini kaldırmışlar" haberini okuyunca, buna hakikaten inanamadım ve “Bir yanlışlık vardır” yazdım ama siteye de girdim.

Atatürk’ün partisinde, kurucusunun reminin belli belirsiz hale getirildiğini gördüm.

30 Ağustos bu ülkenin hayatında çok önemli bir tarihtir.

30 Ağustos 1922 CHP’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat idare ettiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda, Türk Ordusunun kesin bir zafer kazandığı tarihtir.

Yani bu tarih, Türk ulusunun makus talihini yendiği gibi, mazlum milletlere örnek teşkil eden bir zaferde olmasına rağmen, Partinin sitesinde bununla da ilgili tek satır yoktu.

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi tarihi hakkında en ufak bir bilgileri olmayanlara öğretmemiz gereken husus, Cumhuriyetin Kuruluşu’nun Cumhuriyet Halk Partisi tarafından başlatılmış olduğudur.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelinde Atatürk, onun silah ve mücadele arkadaşlarının emekleri, kanları, alın terleri ve anti emperyalist düşüncenin kutsal harcı vardır.

Onu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve bu Cumhuriyetin tarihinden silmek/unutturmak mümkün olmadığı gibi, kimsenin de haddi değildir.

Atatürkçülük, emperyalist işgalcilere karşı antiemperyalist kurtuluş savaşını başlatıp, sürdüren ve zaferle sonuçlandıran bir harekettir.

Elbette Ortadoğu haritasını yeniden çizmeye çalışanlar, Türkiye'deki maşaları vasıtasıyla onu milletin gönlünden silmeye/unutturmaya çalışacaklar ve bunun için Cumhuriyet Halk Partisi'ni de kullanmaya çalışacaklardır. 
 
Emperyalistlerin Atatürk’e ve Atatürkçülüğe duydukları düşmanlığın sebebi onun, "Biz Batı emperyalizmine karşı yalnız kurtuluş ve bağımsızlığımızı korumakla yetinmiyoruz. Aynı zamanda batılı emperyalistlerin güçleri ve bilinen her aracı ile Türk ulusunun emperyalizme araç yapmak istemelerine engel oluyoruz. Böylece bütün insanlığa hizmet ettiğimiz kanısındayız…” sözlerinde yatmaktadır.

Bugün Ortadoğu’da oynan oyunda Türkiye’ye verilen görev emperyalistlerin maşası olmak değil midir.

Elbette bu anlayış çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne biçilen görevde, Atatürkçülerin yeri olmayacaktır.

Bırakın AKP’nin egemen olduğu medyayı, Cumhuriyet Halka Partisi’nin kendi internet sitesinde bile unutturulmak istenen Atatürk "Tam bağımsızlık demek elbette siyaset, maliye,iktisat,askerlik,kültür gibi her alanda tam bağımsızlık ve özgürlük demektir.Bu saydıklarımdan herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin gerçek anlamı ile bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir.Biz, bunu sağlamadan ve elde etmeden başarıya ve esenliğe erişeceğimiz kanısında değiliz” diyen kişidir.

Şimdi niçin Cumhuriyet Halk Partisi’nin dizayn edildiğini, göreve getirilenlerin neye hizmet etmek için Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü unutturmaya çalıştıklarını anlatabildik mi?

Sanki kendisi de bugünleri daha o günlerde görmüş gibi, “ Bir zaman gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkar edenler ve bana taan(kınayanlar) edenler çıkabilir. Hatta bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir” demiştir.

Evet onun kurduğu partiyi bugün yönetenlerin arasından ona “Katil, katliamcı” diyenler bile çıktı.

Onu inkar etmek için Cumhuriyetin söyle mi olan “Tunçeliyi kullanmayıp, derebeyliğin, ağalığın, şeyhliğin söylemi olan “Ben Dersimli……” diyenler bile çıktı.

Genç Cumhuriyetin en büyük atılımları, devrimleri yaptığı dönemi bile inkar ederek,bölücülere ve emperyalistlere sempatik görünmek uğruna, “Bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi 1930 ların CHP’si değildir” demek saygısızlığını bile gösterdiler.

Kim ne yaparsa yapsın, onu ne kadar inkar ederlerse etsinler, biz Atatürkçüler, Cumhuriyet Halk Partisindeki bu işgale son verip, Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü tüm ezilen ulusların ve özellikle Ortadoğu uluslarının bayrağı haline getireceğiz.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları