loading
close
SON DAKİKALAR

Tüm Yerel-Sen Sendikası 2. dönem 5. Başkanlar Kurulu yapıldı

Tüm Yerel-Sen Sendikası 2. dönem 5. Başkanlar Kurulu yapıldı
Tarih: 16.08.2018 - 17:41
Kategori: Sendika

Tüm Yerel-Sen Sendikası'nın 2. Dönem 5. Başkanlar Kurulu toplantısı tamamlandı. 14-16 Ağustos tarihleri arasında Ayvalık'ta yapılan toplantıda sendikanın kuruluşundan bugüne kadar geçen süre değerlendirilirken, örgütlenmede yeni stratejilerin geliştirildiği açıklandı.

Genel Başkan Dr. Hakan Kıran başkanlığında Ayvalık Boğaziçi Otel'de yapılan Başkanlar Kurulu'na; MYK üyeleri Arap Mucur, Yılmaz Bakır, Hürdoğan Arslan, Çetin Saygı ve Servet Toptaş, Denetleme Kurulu MYK üyeleri Ahmet Kılınçoğlu, Ergül gülmez ile Türkiye genelinde 14 Şube Başkanı, yöneticileri ve 8 İl Temsilciliği katıldı.

Konuşmasına toplantıya ev sahipliği yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer’e teşekkür ederek başlayan Genel Başkan Kıran, vatan, emek, cumhuriyet şiarıyla  kurulan Tüm Yerel-Sen’in bu yıl 9 Eylül'de 5. yılını kutlayacağını ve sendikalarının emin adımlarla büyüyerek, emekçinin tek ve doğru adresi olduğunu belirterek tüm belediye emekçilerini bu çatı altında toplanmaya davet etti.

Türkiye genelinde 12 bin sayısına ulaştıklarının altını çizen Kıran, kadın emekçilerinin de tercihlerinin Tüm Yerel-Sen'den yana olduğunu söyledi. Kıran, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 1635 kadın emekçinin 731'inin Tüm Yerel-Sen'i tercih ettiğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de en fazla kadın üyeye sahip sendika olduklarını dile getirdi.

31 Aralık 2018  tarihinden itibaren tüm Türkiye genelinde kamuda  çalışanlara verilen yemek kartlarının kaldırılacağını belirten Kıran “Birçok belediye ihale süreçlerinin bitmesini beklemeden memura verilen yemek kartlarını kaldırdı. Bu uygulama çalışanlarımıza ekonomik olarak büyük bir sıkıntı yaşattı. Bunun ile ilgili konfederasyonumuz düzeyinde çalışmalarımız ve girişimlerimiz devam etmektedir. Hükümetin de acilen bir düzenleme yaparak kartların tekrardan verilmesinin önü açılmalıdır" diye konuştu.               

Kıran, belediye emekçilerinin en büyük sorununun 4688 sayılı kanunun 32. maddesi olduğunu, bunun değiştirilmesi için de Türkiye genelinde tüm belediyelerde bir çalışma başlatacaklarını ve bu çalışmanın sonucunu da belediyelerin bağlı olduğu ilgili bakanlığa bir sunumla ileteceklerini ifade etti.

Kıran, 3 gün süren Başkanlar Kurulu'nda ayrıca itfaiye, zabıta, güvenlik görevlileri ve tahsildarların sorunları ve çözüm önerilerinin de masaya yatırıldığını sözlerine ekledi.

4688 sayılı kanunun 32. maddesi ne diyor ?

“Yerel yönetim kuruluşunun yıllık toplam personel giderinin, gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın yüzde otuzunu aşması halinde bu madde kapsamına giren müzakereler yürütülemez ve sözleşme yapılamaz. Personelin aylık ve ücretlerini, ödeyemeyen mahalli idarelerde ve mahalli genel seçimlere yirmidört aydan az süre kalması halinde mahalli idare tazminatı müzakereleri ve sözleşmesi yapılamaz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları