loading
close
SON DAKİKALAR

TÜPRAŞ, İran'dan petrol almaya devam edecek

TÜPRAŞ, İran'dan petrol almaya devam edecek
Tarih: 04.01.2012 - 16:27
Kategori: Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran’a yaptırımların genişletilmesiyle ilgili olarak, "Henüz bize ulaşan bir bilgi yok. TÜPRAŞ’ın ticareti, yeni bir gelişmeye kadar devam edecek" dedi.

Bakan Yıldız, Rixos Otel’de düzenlenen "Beyaz Eşyada Enerji Verimliliği İçin Verimli İşbirliği" konulu toplantıdan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ABD’nin İran’a yaptırımlarına ilişkin sorusu üzerine Yıldız, Türkiye’nin ham petrol ithal ettiği ülkelerin birinin de İran olduğunu belirterek, yaptırımın genişletilmesiyle ilgili henüz kendilerine ulaşan bir bilginin olmadığını söyledi.

TÜPRAŞ’ın en büyük alımlarından birini İran’dan yaptığını aktaran Yıldız, "Bugün itibariyle alım devam ediyor. Bu ticaret, yeni bir gelişmeye kadar sürecek. Yaptırımlarla ilgili, doğalgazla ilgili anlaşmalar var ama ham petrol yok" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkındaki sözlerinin sorulması üzerine de Bakan Yıldız, Kılıçdaroğlu’nu sorumlu davranmaya, sorumlu
davranmıyorsa, sorumlu konuşmaya davet etti.

Rusya ile yapılan anlaşmanın iyi niyetli bir anlaşma olduğunu, bu konuda bir şeyler öğrenmek isteyenlere üzerlerindeki sorumluluk gereği bildiklerini anlatmaya hazır olduklarını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları