loading
close
SON DAKİKALAR

Türk askeri Katar'a gidiyor

Türk askeri Katar'a gidiyor
Tarih: 27.03.2015 - 14:37
Kategori: Siyaset

Türk Silahlı Kuvvetleri, Katar'da konuşlanmasına olanak sağlayan yasa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Katar'da konuşlanmasına olanak sağlayan yasa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. TSK; Katar'da askeri eğitim faaliyetinde rol oynayacak. Türk subayların Katar'da, Suriyeli muhalif güçleri de eğiteceği yorumları yapılıyor.

Cumhurbaşkanlağı'ndan yapılan açıklamada, aşağıdaki 4 yasanın yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiği belirtildi:

*6633 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Askeri eğitim, Savunma Sanayii ile Katar Topraklarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Konuşlandırılması Konusunda İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun".

*6634 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun",.

*6635 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Bilim ve Eğitim Alanlarında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun".

*6636 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Sekretaryası Arasında Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Sekretaryasına Dair Evsahibi Ülke Anlaşmasına Ek Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun".

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları