loading
close
SON DAKİKALAR

Türkan Şoray ve Ediz Hun, sinema öğrencileriyle buluştu

Türkan Şoray ve Ediz Hun, sinema öğrencileriyle buluştu
Tarih: 04.08.2018 - 11:45
Kategori: Kültür & Sanat

Yeşilçam’ın iki efsane oyuncusu Türkan Şoray ve Ediz Hun, Türk Sineması Yaz Okulu programı kapsamında düzenlenen söyleşide 20 ülkeden sinema öğrencileriyle buluştu.

Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) İstanbul Şehir Üniversitesi iş birliğinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçirdiği, 20 ülkeden 23 öğrencinin katıldığı Türk Sineması Yaz Okulu programı kapsamında düzenlenen söyleşide, Yeşilçam oyuncuları Türkan Şoray ve Ediz Hun sinema öğrencileriyle buluştu, gençlere tavsiyelerde bulundular.

"Azimle çalışırlarsa başarıya ulaşacaklar"

Yeşilçam’ın 'Sultan' lakaplı oyuncusu Türkan Şoray yaptığı açıklamada, “Sinema dünyanın en güzel olgusu. Sinemayı seçen gençleri kutluyorum. Aşkla severlerse, azimle çalışırlarsa başarıya ulaşacaklar. Dünya çapında sinemacı olabilirler” dedi.

"Sevgi yaşamın amacıdır, bütün insanlığın özüdür"

Ediz Hun ise “Bu gece hayatımız boyunca unutamayacağımız bir anı olarak kalacak. Tabi çok güzel bir çalışma. Evrensel boyutta din, dil, ırk gözetmeksizin insanları birleştiren dünya da tek bir insan cinsi var. Dini ne olursa olsun biz insanız. Kalbimiz sevgiyle çarpıyor. Onun için bu kadar güzel insan bugün burada toplandı. Sevgi yaşamın amacıdır, bütün insanlığın özüdür, Yaradan’ın kendisidir” diye konuştu.

Sultan'dan öğrencilere hediye

Söyleşinin ardından, yurt dışından ülkemize gelerek ‘Türk Sineması Yaz Okulu’na katılan 23 öğrenciye Türkan Şoray, kendi kaleme aldığı "Sinemam ve Ben" adlı kitabını hediye etti. Türkan Şoray ve Ediz Hun'a, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ise plaket ve çiçek takdim etti. Program, Türkan Şoray ve Ediz Hun'un başrollerini paylaştığı "Güllü" filminin açık hava gösterimiyle sona erdi.

‘Türk Sineması Yaz Okulu’na bu yıl Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Fas, Fransa, Güney Afrika, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İran, İtalya, Karadağ, Kosova, Lübnan, Macaristan, Mısır, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan’dan öğrenciler katıldı.

 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları