loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Toprak; Türkiye’yi kaotik bir yapı bekliyor

CHP'li Toprak; Türkiye’yi kaotik bir yapı bekliyor
Tarih: 27.11.2015 - 10:37
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 64. hükümete ilişkin olarak; 'Türkiye’yi daha büyük bir kaotik yapı bekliyor'.

Üretim alanından çekilen, hukukun tartışıldığı bir ülkeye yabancı sermayenin gelmeyeceğini ve ülkenin darboğaza sürükleneceğini iddia eden Toprak, Türkiye’nin iki yıl içinde daha büyük bir kaosa sürükleneceğini öne sürdü...

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 64. hükümete ilişkin olarak, “Bu hükümetin iki yıldan fazla ömürlü olmadığını görüyorum. İki yıl içinde Türkiye’yi daha büyük bir kaotik yapı bekliyor” diyerek karamsar bir tablo çizdi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

KAOTİK YAPI ÇIKACAK: Bu hükümetin iki yıldan fazla ömürlü olmadığını görüyorum. Ne kadar uzun ömürlü götürmeye çalışsalar dahi taşıma suyla değirmen dönmez. AKP Türkiye’yi üretim alanından çekti. Hukukun tartışıldığı bir ülkeye yabancı sermaye gelmez. Gelmezse, Türkiye’nin bu ekonomik darboğazdan çıkması mümkün değil. Dış dünyayla tekrar entegre olamazsak, bu oksijenle çok uzun yaşayamaz. Dünya pazarlarından beslenmemiz lazım ama Türkiye, terörle anılan bir ülke konumuna geldi. AKP, mevcut deposunda bulunan enerjiyle götüremez. İki yıl içinde Türkiye’yi daha büyük bir kaotik yapı bekliyor.

ÜLKEYİ BATAKLIĞA ÇEKEN POLİTİKADAN ÇEKEBİLİRDİ: 7 Haziran’da CHP’nin içinde olduğu bir iktidar olsaydı, Türkiye hukuk devleti olabilirdi, yabancı sermaye gelebilirdi, konut balonu yerine sanayiyi öne çıkarabilirdi, dış politikada maceracı, ülkeyi çukura ve bataklığa çeken politikadan çekebilirdi. Kürt meselesinde gerçek Kürt halkının sorunlarının çözümünü parlamentoda anayasal güvenceyle verebilirdi. 4 alanda da Türkiye, halkın bizim önümüze koyduğu fırsatları kaçırdı. Türkiye, iki yıl içinde enerjisi bitmiş, kendi içine hapsolmuş, uluslararası alanda içerisine enerji kaynağı gelmeyecek bir noktaya gelecek. Böyle bir ülkeyi yönetemezsiniz zaten. Ekonomisi, sosyal barışı krize girmiş, dış politikada adı terörle anılan bir ülkeyi yönetme şansınız yok.

ENERJİDE BAĞIMLI: En son düşürülen Rusya uçağından örnek verelim. Sınır ihlalleri bugün olmuyor. Ege’de her gün oluyor. İt dalaşı diye birşey vardır. İhracatınızın büyük bir kısmını yaptığınız bir ülke, inşaat firmalarınızın önemli bir kısmının yatırım yaptığı bir ülke, enerjide yüzde 50’den fazla bağımlı olduğunuz bir ülkeye son seçenek olarak vurma seçeneğini kullanmış olmanız doğru değil. Türkmenlere yapılan şeyi kınıyoruz. İt dalaşı yapardınız, bunu uluslararası platforma taşıyabilirdiniz, zemin oluştururdunuz. Türkiye’nin ticari stratejik ortağı Rusya’dır. Bizim en fazla ticari bağımızın olduğu bir ülkeyle ilişkiler bu kadar kırılgan noktaya gelmemeliydi.

Meriç Tafolar - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları