loading
close
SON DAKİKALAR

Tutuklu Boğaziçili öğrencilerin ailelerinden çağrı

Tutuklu Boğaziçili öğrencilerin ailelerinden çağrı
Tarih: 09.04.2018 - 12:58
Kategori: Yurt

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan 'Afrin protestosu' sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef göstermesinin ardından tutuklanan öğrencilerin aileleri çağrı yaptı.

Aileler, "Sizleri kötülüğe karşı iyiliğin, zorbalığa karşı aklın yanında bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz" diyerek, 10 Nisan Salı günü saat 12.30'da İstanbul Tabip Odası’nda yapılacak basın açıklamasına çağrı yaptı.

Boğaziçili öğrencilerin ailelerinden yapılan açıklama şöyle:

"Bizler tutuklanan, gözaltına alınan, haklarında disiplin soruşturmaları yürütülen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin aileleriyiz. Hepinizin yakından takip ettiği gibi uzun bir gözaltı süresinin sonucunda çocuklarımızın 10’u tutuklanmış, diğerleri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardır. Ne yazık ki gözaltına alma girişimleri hala devam etmektedir.

Çocuklarımız yaşamları boyunca okullarının en başarılı öğrencileri oldular. Uzun ve yorucu bir dönemin sonunda Boğaziçi Üniversitesi’ni kazandılar. Mühendislik, matematik, fizik, siyaset bilimi, felsefe, eğitim gibi çeşitli alanlarda öğrenimlerini sürdürüyorlar. Şunu hiç abartmadan söyleyebiliriz hepsi alanlarının en gözde öğrencileridir. Yine hepsi iyiliğin, güzelliğin, sanatın, bilimin genç öncüleridir.

Ancak gençlerimiz okullarında olması gerekirken haksız bir şekilde Bakırköy ve Silivri Cezaevlerinde tutulmaktadırlar. Sizleri kötülüğe karşı iyiliğin, zorbalığa karşı aklın yanında bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz. Bu doğrultuda, 10 Nisan Salı günü saat 12:30 da İstanbul Tabip Odası’nda aileler adına yapacağımız açıklamada yanımızda olmanız bizi güçlü kılacaktır."

Ne olmuştu?

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin kent merkezine girilmesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde bir grup öğrenci lokma dağıtmıştı. Başka bir grup öğrenci de “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” yazılı pankart açarak tepki göstermişti. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, lokma dağıtan öğrencilere saldırdığını iddia ettiği öğrencileri hedef alarak, “O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” demişti. Erdoğan'ın bu ağır ifadelerinin hemen ardından başlatılan operasyonda 15 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki adliyeye götürülen 15 öğrenci, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilip ‘örgüt propagandası’yla suçlanmıştı. İki farklı hakim tarafından nöbetçi mahkemelerde sorgulanan öğrencilerden dokuzu ‘eylem toplumda infial yaratabilir’ gerekçesiyle tutuklanmış, altısı serbest bırakılmıştı.

Son olarak tutuklu dokuz Boğaziçili için mektup kampanyası düzenleyen bir üniversiteli, kampus girişinde gözaltına alınmasının ardından tutuklanmıştı.

Erdoğan'dan hedefindeki Boğaziçi öğrencilerine: Okuma hakkı vermeyeceğiz

Erdoğan'ın hedef gösterdiği Boğaziçili 9 öğrenci tutuklandı

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Gülseren doğan

Nerdesin chppppppppppp
Hadi artık şu çocukları sahiplennnnnnnn

09.04.2018, 13:51
Yorum Yap

Facebook Yorumları