loading
close
SON DAKİKALAR

Ukrayna: Rus yanlısı ayrılıkçılar katliam yaptı

Ukrayna: Rus yanlısı ayrılıkçılar katliam yaptı
Tarih: 01.09.2014 - 16:26
Kategori: Dünya

Ukraynalı yetkililer, ülkenin doğusundaki Donetsk'in Ilovaisk kasabasından insanî koridorla çıkan Ukraynalı askerlerin, Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından öldürüldüğünü iddia etti...

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim devam ederken Ukraynalı yetkililer, Rus yanlısı ayrılıkçıların ülkede “katliam yaptığını” iddia etti. Ayrılıkçıların, “yüzlerce” askeri öldürdüğü ifade edilen açıklamada, “katliamın askerlerin beyaz bayrak salladığı esnada gerçekleştiği” vurgulandı.

Telegraph’ın haberine göre, son 10 gündür ayrılıkçıların kuşatması altında olan kasabada şiddetli çatışmalar yaşanıyordu. Ayrılıkçıların, Ukraynalıların bölgeden güvenli bir şekilde çıkarılması için oluşturulan insanî koridorundakileri öldürdüğü iddia edilirken, Ilovaisk’ten kaçan bir asker, “Ilovaisk’ten beyaz bayraklarla çıktık. Her taraftan bize ateş etmeye başladılar. Askerî bir faaliyetimiz bulunmuyordu. Yalnızca bölgeden ayrılıyorduk” dedi. İsmini vermek istemeyen bir asker ise, “yüzlerce cesedin” yerlerde olduğunu belirtti.

Bölgeden kaçan bir başka asker, Facebook sayfasında, “Koridor oluşturulmamıştı bile. Konvoylarından ateş etmeye başladılar. İki kuşatmadan kurtularak kaçabildik” yazarak olayı anlattı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları