loading
close
SON DAKİKALAR

Uluslararası Giritliler Sempozyumu 16 Ekim'de başlıyor

Uluslararası Giritliler Sempozyumu 16 Ekim'de başlıyor
Tarih: 09.10.2015 - 18:52
Kategori: Kültür & Sanat

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde 16-18 Ekim tarihleri arasında Kuşadası’nda “Geçmişten Günümüze Girit: Tarih, Toplum, Kültür” başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenlenecek.

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde 16-18 Ekim tarihleri arasında Kuşadası’nda “Geçmişten Günümüze Girit: Tarih, Toplum, Kültür” başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenlenecek. Açılış bildirisini ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yapacağı üç günlük sempozyuma Türkiye, Yunanistan ve Azerbaycan’dan akademisyenlerin yanı sıra Girit’in Kandiya Belediyesi’nden bir heyet de katılacak.

Türkiye’de Giritliler konusunu ele alan ilk akademik etkinlik olması anlamında özel bir öneme sahip olan “Geçmişten Günümüze Girit: Tarih, Toplum, Kültür” başlığını taşıyan 3 günlük uluslararası sempozyum Kuşadası Royal Palace Otel’de gerçekleşecek. 7 oturumluk sempozyumda başta Girit ile ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan ve Sempozyum Düzenleme Kurulu’nda yer alan Prof. Dr. Ayşe Nükhet Adıyeke olmak üzere 40 akademisyen tarafından çeşitli konularda bildiriler sunulacak. 



Türkiye’de yaşayan Giritlilerin ve Girit kültürünün belleklerde yaşayan izlerini kayıt altına almak, Girit kültürünün değerini ortaya koymak ve Türkiye ile Yunanistan arasında Girit konusunda akademik anlamda var olan işbirliğini toplumsal alana taşımak amacı ile düzenlenen sempozyumda Girit tarihi, Girit’e ve Girit’ten göçler, Ada’da toplumsal yaşam ve cemaatler arası ilişkiler, Girit halk kültürü, edebiyatı, mutfağı, müziği ve biyografileri ele alınacak.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Giritliler Sempozyumu’na davet edilen değerli akademisyenlerin, geçmişten günümüze Girit’in tarihsel ve toplumsal özelliklerine ışık tutacağını belirterek “Bu uluslararası sempozyumu, Batı Anadolu’da toplumsal yaşamın bir parçası olan Giritlilik kültürünün değerini ortaya koyacak ve ilçemizin kültürel dokusuna bilimsel katkıda bulunacak olması anlamında çok önemsiyoruz” dedi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları