loading
close
SON DAKİKALAR

Umut Korkuyu Her zaman yener

Umut Korkuyu Her zaman yener
Tarih: 09.02.2015 - 00:00
Kategori:

Turgut Ünlü; Umutsuzluğu, korkuları yine insanoğlu yeni bir umut tazeleyerek yenmeyi başarmıştır.

İnsanlık tarihinde toplumların umutsuzluğa düştüğü çok dönemler olmuştur. Peygamberlerin yaşamlarına bakıldığında bunun çok örnekleri görülür. Muhammed’in, İsa’nın, Musa’nın, Yunus’un vb. bulundukları bölgelerden göç etmek zorunda bırakılışları gibi..

Umutsuzluğu, korkuları yine insanoğlu yeni bir umut tazeleyerek yenmeyi başarmıştır.

Özgürlük, bağımsızlık, eşitlik, insan hakları, sömürüsüz, baskısız, zulümsüz bir ülke ve dünya özlemi mücadelelerine inanıp, bu uğurda mücadele edenler ‘başarılamaz, yenilemez’ denilenleri tersine döndürmüştür.

İnsanoğlunun bu en haklı mücadelesini sürdürenler ‘SİSTEM’ içinde kalmadıkları, ‘SİSTEM’ dışı davrandıkları zaman başarı kalıcı olmuş, isimler tarihe kazınmış, insanlık korkuları yenmiş, yeni umutlara yelken açmıştır. 

Komşumuz Yunanistan’da Syriza’nın başarısını önceki yazımızda kutlamış ve ‘sistem içinde kalınır ise…’ diyerek kuşkularımızı belirtmiştik.

İMF’nin hemen Syriza’yı uyarması, Dünya Bankası’nın hemen karşı harekete geçmesi… SİSTEMİN KORKULARINI GÖSTERDİ, yazımızın da haklılığını…

Mayasında ‘sistem’ karşıtlığı bir dünya görüşü, antifaşist bir militan direnişi olan, antiküreselci, çağdaş ve ulusal, Syriza’lı umut dolu kardeşlerimiz ‘sistem’in korkusunun üzerine şimdi, hem de hemen gitmeliler.

Unutulmamalıdır ki; UMUT KORKUYU HER ZAMAN YENER.

Turgut Ünlü
Tarihçi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları