loading
close
SON DAKİKALAR

Unutturulmasın diye her siteye Atatürk büstü

Unutturulmasın diye her siteye Atatürk büstü
Tarih: 17.07.2017 - 17:44
Kategori: Yerel

Son dönemde Atatürk’e yönelik, saldırı ve karalama kampanyalarına karşı harekete geçen Mezitli Belediyesi, ilçede bulunan her siteye Atatürk büstü dikme kararı aldı.

Son dönemde Atatürk’e yönelik, saldırı ve karalama kampanyalarına karşı harekete geçen Mezitli Belediyesi, ilçede bulunan her siteye Atatürk büstü dikme kararı aldı. Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman, her koşulda sahip çıkacağının altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli'de bulunan sitelerin kaidesini yapması şartıyla, Atatürk büstünün hediye verileceğini duyurdu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ilçede dev bir Atatürk seferberliği başlattı. Son dönemde Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine yönelik artan saldırılar üzerine harekete geçen Başkan Tarhan, talep eden tüm sitelere Atatürk Büstü dikecekleri sözü verdi. Büstün dikileceği yeri belirleyerek kaidesini diken site sakinleri belediye ile iletişime geçerek Atatürk büstü sahibi oluyor.

KAİDESİNİ YAPAN HER SİTEYE ATATÜRK BÜSTÜ

Mezitli'nin çağdaş yapısı ile her zaman Atatürk ilke ve devrimlerine inanan farklı bir ilçe olduğunun altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; son dönemde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik olarak saldırılar ve karalama kampanyalarına karşı kitlesel bir tepki oluştuğunu ifade etti. Talep halinde zaman zaman sitelere Atatürk büstü diktiklerini hatırlatan Başkan Tarhan, “Ancak son dönemde karalama kampanyaları nedeniyle yoğun bir istek oluştu. Bunun üzerine bizde karar aldık ve site içerisinde kaide oluşturan tüm sitelere Atatürk Büstünü hediye ediyoruz. İnsanlarımızda ki bu Atatürk sevgisini görünce daha çok gurur ve onur duyduk” dedi.

ATATÜRK’E MİNNET BORCUMUZ VAR

Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçlu olduklarını ifade eden Başkan Tarhan, ''Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşüncelerinin haklılığını her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Bu nedenle onun bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet koruyarak yaşatmak azmi ve kararlılığındayız. Bizlere düşen bir diğer görev ise onun ilkelerini gelecek nesillere anlatmaktır. İşte bu nedenle belediye olarak kaideyi yapmaları durumunda sitelere Atatürk büstü hediye etmeye karar verdik. Dileyen sitelerimiz belediyemizle iletişim kurarak taleplerini iletebilirler” şeklinde konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları