loading
close
SON DAKİKALAR

Urfa'da çatışma çıktı: 2 asker şehit oldu

Urfa'da çatışma çıktı: 2 asker şehit oldu
Tarih: 22.07.2014 - 10:29
Kategori: Gündem

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi Altın Köyü'nde sınırı geçmeye çalışan silahlı bir grupla askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker şehit oldu...

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi Altın Köyü'nde sınırı geçmeye çalışan silahlı bir grupla askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker şehit oldu...

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi'nde, sınırı yasadışı geçmeye çalışan silahlı bir grup ile 'dur' ihtarında bulunan askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker şehit olurken, 1 asker ağır yaralandı. Açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Suriye tarafından Rasulayn'dan silahlı unsurların geçiş yapmaya çalıştığını bizim sınır birlikleri farkına vardı. Silahlı çatışma çıktı" dedi.

Ceylanpınar'ın Suriye sınırındaki Altıntepe Köyü'nde, gece saat 21.30 sıralarında sınırı yasadışı geçmeye çalışan bir grubu fark eden askerler, gruba 'dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayan grup, yanlarındaki silahlarla askerlere ateş açtı. Açılan ateşe, sınır hattındaki askerlerde ateş açarak karşılık verdi.

1 ASKER HASTANEDE ŞEHİT OLDU
Çatışma çıkması üzerine silahlı grup, tekrar Suriye'ye döndü. Bu sırada kurşunların hedefi olan askerlerden Adem Dövüşken, Yiğit Şahan ve Berat Sağırkaya yaralandı. Yaralı askerler, hemen çağrılan ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan er Dövüşken, doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İlk müdahalesi yapılan Yiğit Şahan, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne, Berat Sağırkaya ise Viranşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

HELİKOPTERLE GAZİANTEP'E GÖNDERİLEN ASKER DE ŞEHİT OLDU
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ameliyata alınan Yiğit Şahan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Viranşehir Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Berat Sağırkaya ise hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan gelen helikopterle Gaziantep'e sevk edildi. Gaziantep'e getirilen asker Berat Sağırkaya da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

VALİ KÜÇÜK: SİLAHLI ÇATIŞMA ÇIKTI
Viranşehir Devlet Hastanesi'ne gelerek yetkililerden bilgi alan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Yaralıların tekrar sağlıklarına kavuşması konusunda çok ümitli olduklarını söyleyen Vali Küçük, "Saat 21.30 civarlarında Ceylanpınar'a 10- 15 kilometre uzaklıktaki Altıntepe Köyü'nde, Suriye tarafından Rasulayn'dan silahlı unsurların geçiş yapmaya çalıştığını bizim sınır birlikleri farkına vardı. Bu farkına varma sonucunda silahlı çatışma çıktı" dedi.

'ZAYİATLARI ÇOK'
Sınırı geçmeye çalışan gruptakilerin çok zayiat verdiğini ifade eden Vali İzzettin Küçük, "Bunun dışında silahlı çatışma sonucunda pek çok zayiatın olduğunu biliyoruz. Yaralılarımız için dualar ediyoruz. Herkesin dua etmesini istiyorum" diye konuştu.Silahlı grubun geçiş amacının belirlenmesi için çalışma başlattıklarını açıklayan Vali Küçük, "Silahlı unsurlar olduğunu biliyoruz. Bunların ne tür amaçla sınırı geçmeye çalıştığını tespit etmeye çalışıyoruz. Sınır komutanızım da burada, onlarda inceleme yapıyorlar. Olay henüz taze ve sıcak bir hadise. Silahlı grupların amacı, geçme nedenleri nedir tabi ki inceleniyor, değerlendiriliyor" diye bilgi verdi.Şehit Adem Dövüşken'in 21 yaşında ve Mersinli olduğu, yapılacak törenin ardından cenazesinin memleketine gönderileceği öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları