loading
close
SON DAKİKALAR

Urfa'da kaza gerginliği

Urfa'da kaza gerginliği
Tarih: 22.10.2011 - 09:51
Kategori: Yerel

Şanlıurfa'da, at arabası ile yolun karşısına geçmeye çalışan 3 kardeşe otomobil çarptı. At arabasından yola savrulan kardeşlerden 1'i öldü, 2'si ağır yaralandı

Yakınları, otomobile ve olay yerine geç geldiğini iddia ettikleri ambulansa taşla saldırdılar. Hastane önünde de olay çıkaran Kılıç ailesinin fertleri, 13 yaşındaki Eyyüp’ün öldüğünün açıklanması üzerine sinir krizi geçirdi. 

Kaza, saat 18.30 sıralarında Şanlıurfa-Akçakale karayolunun 21’nci kilometresindeki Uğurlu Beldesi girişinde meydana geldi. İddiaya göre, 16 yaşındaki Ahmet, 13 yaşındaki Eyyüp ve 11 yaşındaki Ömer Kılıç isimli 3 kardeş, öğleden sonra sahibi oldukları pamuk tarlasına çalışmaya gitti. 

Tarlada işlerini tamamlayan Kılıç kardeşler, havanın kararmasıyla birlikte geldikleri gibi at arabası ile Uğurlu Beldesi’ndeki evlerine dönmek üzere yola çıktı.

Yolun karşısına geçmeye çalışan 3 kardeşin üzerinde bulunduğu at arabasına, beldenin girişinde Şanlıurfa yönüne giden sürücüsü öğrenilemeyen 63 NP 182 plakalı otomobil çarptı. 

Hızlı olduğu ileri sürülen otomobilin çarpmasının ardından at arabası devrilirken, üzerindeki 3 kardeş ise yola savruldu. Kaza haberi üzerine olay yerine koşan belde sakinleri ve Kılıç kardeşlerin yakınları, 3 çocuğu kanlar içerisinde görünce sinir krizi geçirdi. 

Yaşanan gerginlikte yolu trafiğe kapatan öfkeli belde sakinleri, kazaya yol açan 63 NP 182 plakalı otomobile taşlarla saldırdı. Camları kırılan ve hasar oluşan otomobilin ismi öğrenilemeyen sürücüsü de öfkeli kalabalık tarafından linç edilmek istendi. Bazı kişiler tarafından darp edilen sürücü, ihbar üzerine beldeye gelen jandarma tarafından güçlükle öfkeli kalabalığın elinden alınıp hastaneye götürüldü. 

Kalabalık, yaralanan çocukları otomobiller ile özel bir hastaneye götürürken, olay yerine gelen ambulansı da geç geldiğini iddia ederek taşladı. Belde girişinde taşlı saldırıya uğrayan ambulans bunun üzerine geri dönmek zorunda kaldı.

Yaşanan gerginliğin ardından bir kısmı Şanlıurfa-Akçakale karayolunu trafiğe kapatan belde sakinlerinin, bazıları da çocukların getirildiği Özel Ortadoğu Sağlık Merkezi Hastanesi’ne akın etti. 

Yaklaşık 150 kişilik kalabalık, hastanenin acil servisi önünde toplanıp, içerideki çocukları görmek istedi. Ancak, özel güvenlik görevlileri acil servise çocukların sadece yakınlarını alabileceklerini, herkesin içeri girmesinin mümkün olmayacağını söyledi.

Öfkeli kalabalık bu cevaba sinirlenerek, güvenlik görevlilerine saldırıp, camlarını vurdukları acil servise girmeye kalkıştı. Kalabalığın olay çıkarması üzerine hastaneye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Acil servis girişini kapatan polis, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalışırken, yaralanan 3 çocuktan Eyyüp’ün öldüğünün duyulması üzerine yakınları sinir krizi geçirdi. 

Kendilerini yerlere atan ve Arapça ağıtlar yakarak ölüme isyan ederek fenalaşanlara acil serviste müdahale edildi.

Belde de önlem alındı

Yaşanan gerginliğin ardından yoldan geçen otomobillere de taş atarak zarar verildiği ihbarı üzerine, çok sayıda jandarma zırhlı araçlar ile Uğurlu Beldesi’ne gitti. İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun da, olay yerine giderek yaşananlara ilişkin bilgi aldı. Yolda trafik akışı jandarma kontrolünde sağlanırken, belde sakinleri sürekli kaza meydana gelen yolda önlem alınmamasına isyan etti. 

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları