loading
close
SON DAKİKALAR

Uyarı levhası yoksa, radarla ceza da yok

Uyarı levhası yoksa, radarla ceza da yok
Tarih: 01.08.2014 - 00:02
Kategori: Gündem

Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesi, kontrolün yapıldığı yerde radar işaretinin bulunmaması nedeni ile radar cezasının kaldırılmasına hükmetti.

Yargıtay, hız limitini aşarak radara yakalanan sürücüleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Karara göre, uyarı levhasının olmadığı yerde radara yakalanan sürücülere para cezası kesilemeyecek.

Yargıtay'a taşınan dava, Manisa Alaşehir'de başladı. Radara yakalanan ve 343 lira ceza ödeyen sürücü F.A aynı gün mahkemeye başvurdu. Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesi, kontrolün yapıldığı yerde radar işaretinin bulunmaması nedeni ile radar cezasının kaldırılmasına hükmetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, mahkeme kararına itiraz etti, Adalet Bakanlığı da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak kanun yararına bozma talebinde bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da kararın bozulmasını istedi, ancak Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi kararı bozmadı, aksine onadı.

Yargıtay kararında, sürücülerin trafik işaret levhaları ile uyarılması gerektiğini belirtti, "ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapılmasını beklemek araç sürücülerine tuzak kurmak anlamına gelir" dedi...

Uyarı levhası yoksa, radarla ceza da yok

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları