loading
close
SON DAKİKALAR

Uzungöl'ü baharda görmek lazım

Uzungöl'ü baharda görmek lazım
Tarih: 24.05.2015 - 10:09
Kategori: Seyahat

Bahar aylarında gezginleri yollara düşüren Uzungöl’de kış dışındaki her mevsimde yeşillikler ve çiçekler görebilirsiniz.

Bahar aylarında gezginleri yollara düşüren Uzungöl’de kış dışındaki her mevsimde yeşillikler ve çiçekler görebilirsiniz. Birçok endemik bitkinin yanı sıra vaşaklar, boz ayılar ve dağ keçileriyle yeşilbaş ördek, çaprazgaga ve şahin gibi kuşlara da ev sahipliği yapan Uzungöl ziyaretçilerine büyüleyici bir manzara sunuyor. Uzungöl tatili yaparken dik yamaçları ve benzersiz orman örtüsü ile tam bir doğa harikası olan yörenin güzelliği karşısında şaşkınlığa düşeceksiniz. Trabzon ilimizde bulunan Uzungöl’de sizi masmavi bir gökyüzü, bembeyaz bulutlar, yeşilin bin bir tonunun bulunduğu ormanlar ve berrak sular bekliyor.

Yürüyüşünüz sırasında size orman gülleri, çuha çiçekleri, orkideler ve çiğdemlerden gelen kokuların eşlik edeceği Uzungöl’de tatil yaparken sıkıntılarınızın bulutlara, sulara, ağaçlara karıştığını ve hafifleyip rahatladığınızı hissedeceksiniz. Temiz havası ve bol oksijeniyle başınızı döndürecek olan yörede görmekten hoşlanacağınız yerlerden biri de çok sayıda krater göllerinin ve su kaynaklarının bulunduğu, her mevsim yeşil olan Halzidan Yaylası. Benzersiz bir trekking mekanı olan Uzungöl’de yapılabilecek diğer aktiviteler ise jeep safari ve fotoğrafçılık. Yol boyunca uzanan kesintisiz orman manzaraları, dağların arasından akıp gelen küçüklü büyüklü şelaleler ve dereler Uzungöl tatili sırasında mükemmel kareler yakalayabilmenizi sağlıyor. Bölgede hem yaylaları gezip hem fotoğrafçılık becerilerini geliştirmek ve daha profesyonel fotoğraflar çekmek isteyenlerse fotoğraf safari rotaları imkanından faydalanabilirler. 

Göl çevresinde birçok restoran ve konaklama tesisleri bulunuyor. Aynı zamanda birer alabalık restoranı da olan bungalov ev tarzındaki pansiyonlar ve konforlu Uzungöl otelleri sizi ağırlamaktan memnuniyet duyacaklardır. Yayla sularında yetişen ve yörenin özel tereyağıyla pişirilen lezzetli alabalıkların yanında mıhlama, mısır ekmeği ve etli karalahana sarması gibi lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları