loading
close
SON DAKİKALAR

Validebağ bekleyişine polis müdahalesi

Validebağ bekleyişine polis müdahalesi
Tarih: 21.10.2014 - 20:18
Kategori:

Üsküdar'daki Validebağ Korusu yanında bulunan arazi üzerine inşaat yapılmasına tepki gösteren gruba polis müdahale etti.

Üsküdar'daki Validebağ Korusu yanında bulunan arazi üzerine inşaat yapılmasına tepki gösteren gruba polis müdahale etti. Polis, grubu önce kalkanla uzaklaştırmaya çalıştı; ardından da eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

Grup, inşaata tepki göstermek için basın açıklaması yapmak üzereyken, zabıta ekipleri inşaat alanına bariyerler getirdi. Eylemciler bu duruma tepki gösterince, Çevik Kuvvet ekibi önce grubu kalkanlarla uzaklaştırmaya çalıştı; ardından da biber gazı sıktı.

SABAH 05.00'DE GELDİLER

ÜSKÜDAR’daki Validebağ Korusu’nun girişindeki cami inşaatı çalışmaları sabah saat 05.00 sıralarında başladı. Ancak çevre sakinleri hukuki sürecin devam ettiğini belirterek tepki gösterdi.

Burada nöbet tutmaya başlayan mahalle sakinlerine Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’dan da destek geldi. Birkaç gün önce dozer ve inşaat ekiplerinin geldiği arazide olayları yatıştırmaya çalıştıklarını belirterek Gürtuna, "Uzlaşma yaklaşımı bu operasyonun gizlenmesi amacını taşıyormuş, dini değerleri olan bir insan olarak buna çok üzüldüm. Ağlamak geldi içimden, o kadar rencide oldum. İşin geldiği boyut üzüntü verici bir hale geldi" dedi.


Validebağ bekleyişine polis müdahalesi

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da destek verdi

Çevredeki camilerde cemaatin çok az olduğuna dikkat çeken Gürtuna "Sitelerin diğer yanlarında camiler var. Camilerde insanlar yok. Bir saf, iki saf, bazen 2-3 kişi oluyor. Camiler dolar taşar da yeni camiye ihtiyaç olur yaparız. Öyle bir durum söz konusu değil. Keşke daha olumlu ve uyumlu şekilde çözülseydi. Önce bu insanların ikna edilip rızalarının alınması gerekirdi" dedi.

"RUHSATLI CAMİ İNŞAATINA ENGEL OLUYORLAR"
Üsküdar Validebağ'daki gerginlik ile ilgili Üsküdar Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Üsküdar Altunizade Mahallesi Raufpaşa Sokak 34 numarada yapılmak istenen ruhsatlı plan projeli küçük bir cami inşaatını bir grup vatandaş engellemek istiyor. Günlerdir basını arayan ve cami inşaatını protesto etmek için yasal olamayan yollara baş vuran vatandaşlar araçlarını cami arsasına bırakarak engellemeyi sürdürüyorlar" denildi.

Polis ve iş makineleri Validebağ Korusu'nda

Açıklamada Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in görüşlerine de yer verildi. Türkmen, cami inşaatının 167 pafta 1313 ada ve 197 parselden oluştuğunu ve uygulamanın imar planında dini tesis olarak geçtiğini bildirerek, “Burada oturan sakinlerin cami inşaatı talepleri olmuştur. Hayırsever bir vatandaşımızda bu ihtiyacı üstlenmiştir. 24.09.2014 tarihinde belediyemiz tarafından inşaat ruhsatı verilmiştir. Arsanın mülkiyeti Üsküdar Belediyesi'ne aittir ve planda cami alanı olarak ayrılmıştır. İnşaatın koruya taşacak hiçbir yanı yoktur. Tamamen korudan ve yollardan çekme mesafelerine uyulmuş, ruhsata bağlı bir cami projesidir. Mahkeme kararlarına rağmen yapılan bir çalışma yoktur. İnşaatın yapımını durduracak herhangi bir yargı kararı da yoktur" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları