loading
close
SON DAKİKALAR

'Vekillerin bilgisayarını izleyen görevli kim?'

'Vekillerin bilgisayarını izleyen görevli kim?'
Tarih: 03.11.2011 - 18:12
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, "Kim bu Bilgi İşlem görevlisi? Verileri alıp bir yerlere ulaştırmadığının garantisi ne" diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM Başkanlığı'nın milletvekillerinin kullandığı bilgisayarları bir Bilgi İşlem Müdürlüğü görevlisinin izlendiğini açıkladığını belirterek, "Kim bu Bilgi İşlem görevlisi? Verileri alıp bir yerlere ulaştırmadığının garantisi ne" diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Gök, Meclis internet güvenliği sistemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Gök, Meclis Başkanlığı'nca yanıtlanması istemiyle verdiği önergede, "İnternet üzerinden yapılan işlemlerin takibe alınıp filtrelendiği yönündeki" sorusuna itiraf niteliğinde bir yanıt verildiğini söyledi. Önergedeki, "TBMM tüm erişim güvenliğini sağlayan Fortinet-Forti Analyzer Güvenlik Duvarı cihazı log kayıtlarını kendi bünyesinde tutmaktadır. Loglara yalnızca bu cihazların üzerinde zimmeti bulunan Bilgi İşlem Müdürlüğü görevlisi erişebilmektedir" yanıtını okuyan Gök, "Kim bu Bilgi İşlem görevlisi. Verileri alıp bir yerlere ulaştırmadığının garantisi ne" diye sordu.

Gök, Meclis Başkanlığı'nın aynı yanıtında "siyasi parti gruplarını ve milletvekillerini sistem dışında bırakacak bir çalışma yapıldığı ve bunun için alınması gereken lisanslı yazılımların alım sürecine başlandığı, çalışmaların bitiminde siyasi parti grupları ve milletvekilleri ayrı hak ve özgürlüklere sahip olacaktır" açıklamasına da dikkat çekti. Bu sözlerin tersten okunabileceğini söyleyen Gök, "Şu an milletvekillerinin özgür olmadığı itiraf edilmiştir" dedi.

Milletvekillerine Meclis'teki bilgisayarları sistem değişene kadar kullanmama çağrısı yapan Gök, Meclis Başkanlığına da "Derhal bu uygulamayı durdurun" çağrısı yaptı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları