loading
close
SON DAKİKALAR

Ver parayı al tedaviyi

Ver parayı al tedaviyi
Tarih: 11.06.2018 - 16:58
Kategori: Sağlık, Yaşam

Kocaeli Üniversitesi’nde tedavi gören yüksek ağrılı bir omurilik hastası İREM’de tedavi görmek için 3 ay beklemesi gerektiğini öğrendi.

Üniversiteye müracaat eden hasta, doktor Erbil Dursun’da özel muayene olursa hemen İzmit Rehabilitasyon Merkezi’nde (İREM) tedaviye başlayabileceğini öğrendi. Konu BİMER’e şikayet edildi. 

Odatv'den Uğur Enç'in haberine göre; Kocaelili Murat Gümüş, ankilozan spondilit hastalığı nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı. Sebebi bilinmeyen ağır ağrılı omurilik romatizması olarak bilinen ankilozan spondilit gün geçtikçe ilerledi.

Doç. Dr. Gül İlbay’a kontrol muayenesine giden Gümüş, ağrılarından bahsetti. İlbay, sol kalça kemiğinde kireçlenme başladığını belirterek İzmit Rehabilitasyon Merkezi’nde (İREM) fizik tedavi alması gerektiğini söyledi. Murat Gümüş’ün KOÜ’ye bağlı İREM’de tedavi görebilmesi için gerekli evrakları hazırlayan İlbay, İREM yetkililerinin kendisiyle irtibata geçeceğini belirtti. 5 gün boyunca İREM’den telefon alamayan Murat Gümüş ağrılarının dayanılmaz hale gelmesi sonrasında İREM’i aradı.

3 AY SONRAYA RANDEVU

Durumunu anlatan Murat Gümüş, şoke eden bir cevap aldı. İREM yetkilileri yoğunluk olduğunu, kendisine sıranın 2 buçuk, 3 ay sonra geleceğini söyledi. İtiraz eden Gümüş’e tedavi sırasının hızlandırılması için yol da gösterildi.

Murat Gümüş’ten, KOÜ’de görevli Prof.Dr. Erbil Dursun’un Dolphin AVM’de yer alan özel muayenehanesine gitmesi istendi. Burada paralı muayene olduktan sonra İREM’de hemen ilk sırayı alabileceği açıklanan Gümüş, kendisinden “özel ve paralı” muayene talep edilmesine tepki göstererek Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezilerine şikayet dilekçesi yazdı.

CEZALANDIRILMALI

Murat Gümüş dilekçesinde olayı anlattı ve şu ifadeleri kullandı; “Yaşananlar beni 15 yıl öncesinde hissettirdi. Hala sağlık değil para öncelik durumda. Bu durum beni üzdü. Rektörlüğünüz ve Başhekimliğinizden ricam eğer böyle sırayı öne alma durumu söz konusu ise benim tedavimin bir an önce yapılmasını istiyorum ve bu zihniyette olanların da cezalandırılmasını istiyorum.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları