loading
close
SON DAKİKALAR

Vitaminli Belediye Seyhan

Vitaminli Belediye Seyhan
Tarih: 29.07.2015 - 14:19
Kategori: Yerel

Kışın vatandaşlara ‘portakal’ dağıtarak ‘vitaminli belediye’ unvanı alan Seyhan yaz sıcağında çalışanlarına hem besleyici hem serinletici özelliği olan karpuz dağıtmaya başladı.

Kışın vatandaşlara ‘portakal’ dağıtarak ‘vitaminli belediye’ unvanı alan Seyhan yaz sıcağında çalışanlarına hem besleyici hem serinletici özelliği olan karpuz dağıtmaya başladı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kış aylarında gribal rahatsızlıklardan koruyucu C Vitamini içeren portakal dağıtarak hem vatandaşın sağlığını korumasına yardımcı olduklarını hem de narenciye üreticisine destek olunduğunu açıklamıştı. 

Yaz aylarının gelmesi ve artan hava sıcaklıklarıyla birlikte en çok tüketilmesi gereken meyvelerin başında karpuz geliyor. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bol su içermesi ve serinletici özelliği nedeniyle bu kez de karpuz dağıtmaya karar verdi.

Seyhan Belediyesi tarafından doğrudan üreticiden temin edilen iki kamyon dolusu karpuz öncelikle sahada görev yapan Belediye Temizlik İşçileri’ne dağıtıldı. Karpuzlar daha sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile sahada görev yapan diğer birimlerde çalışanlara dağıtıldı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, karpuz dağıtımında belediye personeline hitaben kısa bir konuşma yaptı. Sözlerine kış aylarında gerçekleştirilen portakal dağıtımına değinerek başlayan Karalar şunları söyledi; “Kışın portakal ağaçlarda kaldı biliyorsunuz, biz de ‘Vitaminli Belediye’ olarak portakal aldık ve halka dağıttık. Bu şekilde hem portakal üreticilerine yardımcı olmuş olduk, hem de kış mevsiminde maddi imkânsızlıkları nedeniyle portakal alamayan ve bu eksiklik nedeniyle grip nezle olan kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımımız oldu.”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaz sıcakları nedeniyle çokça tüketilmesi gereken karpuz dağıtımıyla ilgili olarak da şöyle dedi; “Bu yıl karpuz tarlada kaldı. Biz de tıpkı narenciye meselesinde olduğu gibi karpuzu direk üreticisinden aldık. Şimdi siz değerli çalışanlarımıza dağıtacağız. Aslında yazın karpuz en vazgeçilmez meyvedir öyle değil mi? Bol su içeriyor, serinletiyor. Çok da faydalı ayrıca. Herkese öneririz karpuz yemeyi. En faydalı meyvelerden bir tanesi yazın. O halde az sonra dağıtacağımız karpuz sizlere de afiyet olsun.”


Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları