loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyona bu hafta 10 yeni film girdi

Vizyona bu hafta 10 yeni film girdi
Tarih: 09.03.2018 - 16:48
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4’ü yerli 10 yeni film izleyicilerle buluştu.

İşte bu hafta (9 Mart) vizyona giren filmler:

Phantom Thread

1950'lerin Londra moda dünyasında, ünlü terzi Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) ve kız kardeşi Cyril (Lesley Manville) en tanınmış kişileri giydirmekte, bundan dolayı haklı bir ün ve gelir sahibi olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Hayatına pek çok kadın girip çıkan Reynolds, Alma (Vicky Krieps) ile tanıştıktan sonra, başkalarına karşı duyrduklarından çok daha farklı hislerle genç kadına yaklaşır. Alma onun sevgilisi ve ilham perisi olmuştur, ancak bu aşkın geleceğini kestirmek zordur.

Phantom Thread (2017) afişi

Mahalle

Yıllardır aynı mahallede birlikte yaşayan üç yakın arkadaş, Ömer, Sabri ve Kenan evli ve çocuklu, kendi hallerinde esnaflardır. Ancak bir gün mahallelerinin yakınına gelen bir yabancı, hayatlarını tamamen değiştirecektir.

Mahalle (2018) afişi

Mekanlar ve Yüzler (Visages, villages)

Ünlü yönetmen Agnés Varda ile fotoğraf sanatçısı JR, minibüsleriyle keyifli bir yolculuğa çıkıyor. Fransa'nın farklı bölgelerinde gittikleri bu yolculukta insanlarla konuşup onların hikayelerini dinleyerek resimlerini çekerler. Çektikleri resimleri büyük boylarda basıp değişik yerlere yapıştırırlar.

Alanlarında çok tanınmış 2 ismin ortaklığıyla meydana gelmiş Mekanlar Yüzler filmi, anılar ve hatırlamak üzerine çok şey anlatırken, farklı kuşaklara ait iki insanın yol boyunca ilerleyen dostluğunu da seyircilere aktarıyor.

Mekanlar ve Yüzler (2017) afişi

Direniş Karatay

Alaeddin Keykubat'ın zehirlenmesinin ardından tahta geçen Gıyaseddin Keyhüsrev, Anadolu Selçuklu Devleti'nin topraklarını koruyacak yetenekte bir hükümdar olmadığından, Moğol Ordusu'nun iştahını kabartır. Devlet, yıkılma tehlikesi altına girer. Ancak Emir Celaleddin Karatay'ın (Mehmet Aslantuğ) kadın, erkek, genç ve yaşlısıyla topyekün örgütlediği halk, tüm gücüyle Moğollara direniş için hazırlık yapmaktadır.

Direniş Karatay (2018) afişi

Ziyaretçiler: Gece Avı (Strangers: Prey at Night)

Arabalarıyla seyahat halinde olan 4 kişilik bir aile, geceyi geçirmek için gözlerden uzak bir prefabrike eve yerleşir. Rahatları yerinde gibidir, ancak bir süre sonra ziyaretlerine gelecek 3 kişilik maskeli saldırgan grubu, geceyi tam bir kabusa çevirecektir. Bu psikopatlar, sabaha dek ailenin peşini bırakmayacaktır.

Ziyaretçiler: Gece Avı (2018) afişi

Pervane (The Breadwinner)

Babası Nurullah'ın Taliban tarafından tutuklanmasının ardından çaresiz kalan Afgan genç kız Pervane, annesi ve küçük kardeşine bakabilecek tek kişi olarak kaldığında, çareyi saçlarını kesip erkek kılığına girmekte bulur.

Pervane (2017) afişi

Gringo

Büyük bir ilaç firması için çalışan Harold Soyinka (David Oyelowo), Weed Pill adlı hap haline getirilmiş uyuşturucunun çok gizli formülünü fabrikaya elden teslim etmek üzere Meksika'ya gitmiştir. Ancak partilerde sürttüğü bir gecenin sonrasında bir kartel tarafından kaçırılır. Kartelin, Harold'un patronları Elaine Markinson (Charlize Theron) ve Richard Rusk'la (Joel Edgerton) alıp veremediği çok şey vardır. Güç savaşlarının orta yerinde hayatta kalmaya çalışan Harold'un başına tehlikeli ve aynı zamanda komik olaylar gelecektir.

Gringo (2018) afişi

Locman

TCDD için makinist olarak çalışan Uğur (Alican Yücesoy), eşi Handan ve iki çocuğuyla birlikte yaşamaktadır. Günün birinde depo şefliğine terfi ettirilir ve Sivas'ın Divriği ilçesine tayini çıkar. Bu tayinle birlikte artık 'lojman'da yaşamaya başlayacak aileyi 12 Eylül'ün giderek yaklaştığı bir dönemde, taşınma ve yeni yerlerine uyum sağlama çabaları beklemektedir.

Locman (2018) afişi

Küçük Kahramanlar (Gnome Alone)

Chloe, ailesiyle birlikte eski ve korkutucu görünümlü bir eve taşınır. Adeta şato gibi evde heykel bahçe cinleri de vardır. Ancak bu cinler göründüğü gibi değildir. 6 cin, tıpkı insan gibi konuşup haraket edebilmektedir, ayrıca evi her türlü ihtimale karşı korumakla görevlidirler. En büyük tehdit ise, serbest kalmaları halinde dünyayı karanlığa boğma potansiyeli taşıyan 'Trogg'lardır. Chloe, cinler ve yeni tanıştığı arkadaşı Liam ile birlikte dünyayı karanlıktan korumak için her şeyi yapacaktır.

Küçük Kahramanlar (2017) afişi

Vicdan Ağacı

Menderes (Şerafettin Kaya) ve ağabeyi Adnan (Turgay Tanülkü) Kuşadası'nın Kirazlı köyünde hayatlarını sürdürmektedir. Menderes yıllarca yatalak ağabeyinin tüm ihtiyaçlarını tek başına karşılamıştır. Emlakçı Reşit (Tayfun Sav) Menderes'e, evlerinin bulunduğu araziyi evle birlikte satarak kendi işine bakmasını, ağabeyini de bir huzurevine yerleştirmesini öğütlemektedir. Adnan'ın bunu öğrenmesiyle birlikte iki kardeş geçmiş muhasebesi yapmaya başlar.

Vicdan Ağacı (2016) afişi

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları