loading
close
SON DAKİKALAR

Vizyona bu hafta 12 yeni film girdi

Vizyona bu hafta 12 yeni film girdi
Tarih: 28.09.2018 - 13:48
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 12 yeni film izleyicilerle buluştu.

İşte bu hafta (28 Eylül Cuma) vizyona giren filmler:

Karanlıkla Karşı Karşıya (BlacKkKlansman)

1970'lerde, siyahi hareketle birlikte ırkçılığın da güçlü olduğu yıllarda Afrika kökenli Ron Stallworth (John David Washington), Colorado Springs polisindeki ilk siyahi memur olmayı başarır. Henüz bir çaylak olmasına rağmen, çok zorlu bir göreve girişir: Beyaz ırk üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütünün liderlerinden David Duke (Topher Grace) ile telefonla iletişime geçerek örgüte sızmayı başarır. Ancak örgütte yükselmek için yüz yüze görüşülmesi gereken durumlarda "beyaz" bir Ron Stallworth'e ihtiyaç ortaya çıkar, bu görev için de Flip Zimmerman (Adam Driver) adlı bir başka polis uygun bulunur.

Blackkklansman filmi, Ron Stallworth'ün yazdığı aynı adlı otobiyografik romandan uyarlandı.

Karanlıkla Karşı Karşıya (2018) afişi

Eski Evdeki Büyülü Saat (The House with a Clock in its Walls)

Lewis Barnavelt (Owen Vaccaro), ebeveyninin ölümünden sonra Michigan'daki amcası Jonathan'ın (Jack Black) yanına gönderilir. Tuhaf görünümlü amcasıyla korkutucu bir eve gelir gelmez hem Jonathan, hem de komşusu Florence'ın (Cate Blanchett) büyü ve sihirle fazlasıyla iç içe olduğunu görür. Lewis de kitaplardan ve amcasından bir şeyler öğrenmeye başlar. Ancak evin sakladığı büyük sırrı da kısa süre sonra anlar. Bir zamanlar o konakta yaşamış kötü kalpli büyücü Isaac Izard, durduğunda kıyamet gününü tetikleyecek bir saat tasarlamış, ancak saati tamamlayamadan ölmüş, saati de evin içine saklamıştır. Kıyameti önleyebilmek için hep birlikte çaba gösterip saati bir an önce bulmaları gerekmektedir.

Eski Evdeki Büyülü Saat (2018) afişi

Cesur Savaşçılar (Redbad)

Milattan sonra 8. yüzyılda Avrupa 2 büyük güce ayrılmış gibidir. Kuzeydeki ırklardan olan Frizler, Avrupa'nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olsalar da halen barbar yöntemlerle ülkelerini yönetmektedir. Buna karşı çıkan Redbad (Gijs Naber) kral olan babasının ardından ülkenin başına geçmeyi bile istememektedir. Bu sırada güneyden gelen Frank'ler, ülkeyi işgal ederek Hıristiyanlık dinini yaymaya başlar. Amcasıyla ters düşen Redbad, bir sala bağlanarak ölüme yollanır, ancak hayatta kalmayı başarır ve Viking kıyılarına dek gider. Bu halkın bir parçası olan Redbad, sonrasında doğduğu ülkesini kurtarmak için geri gelecektir.

Cesur Savaşçılar (2018) afişi

Gece Dünyayı Yuttuğunda (La nuit a dévoré le monde)

Partiyle geçen bir gecenin ardından sabah uyanan Sam (Anders Danielsen Lie), kendisinden başka Paris'te yaşayan herkesin zombiye döndüğünü görür. Evin her yanını sağlam bir şekilde kapatarak zombilere yakalanmadan hayatta kalmanın bir yolunu düşünmeye başlar. Acaba sandığı gibi zombi olmayan tek kişi kendisi midir?

Gece Dünyayı Yuttuğunda (2018) afişi

Kayıp Aranıyor (Searching)

David Kim'in (John Cho) 16 yaşındaki kızı Margot (Michelle La) hiçbir ipucu bırakmadan ortadan kaybolunca dedektifler konuyu araştırmaya başlamıştır. Ancak aradan geçen saatlere rağmen hiçbir doyurucu yanıt bulamayan acılı baba, o ana kadar kimsenin incelemeyi aklına getirmediği kızının diz üstü bilgisayarını açarak bir ipucu aramaya başlar. Kızının dijital ortamda bıraktığı izleri takip ederek kaybolmasının ardındaki sırrı açığa çıkarmaya çalışır.

Kayıp Aranıyor (2018) afişi

Dokunma Bana (Touch Me Not)

Bir yönetmen ve 3 farklı karakter, Laura, Tomas ve Christian hep birlikte mahremiyet, güzellik algısı ve cinsel yaklaşımlar üzerine deneysel bir çalışma içine girerler. Bu çalışmalar, Laura ve diğerleriyle birlikte izleyicilerin de özellikle bedenlerine yönelik önyargılarını ciddi şekilde sarsma iddiası taşıyor.

Romen yönetmen Adina Pintilie'nin ilk uzun metrajlı filmi olan, kurmaca ile belgesel arasında bir yere konuşlanmış Dokunma Bana filmi, 2018 Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü kazandı.

Dokunma Bana (2018) afişi

Halef

Adana'ya geri dönerek annesine portakal hasadında yardımcı olan Mahir (Muhammet Uzuner), beklenmedik bir ziyaretçiyle karşılaşır. Halef (Baran Şükrü Babacan), Mahir'in uzun yıllar önce ölmüş kardeşinin reenkarne olmuş hali olduğunu düşünmektedir. Normalde son derece akılcı bir insan olan, manevi dünyaya ait fikirlere inanmayan Mahir, Halef'in anlattıklarıyla şüpheye düşer. Mahir mistik fikirlere, Halef ise rasyonel düşüncelere kayma eğilimleri gösterdiğinde işler karışacaktır.

Halef (2018) afişi

İstikamet: Düğün (Destination Wedding)

Frank (Keanu Reeves) ve Lindsay (Winona Ryder) Keith ve Ann çiftinin kır düğününe giderken havaalanında tanışırlar. Frank damadın üvey kardeşi, Lindsay ise damadın eski nişanlısıdır. İlk anda birbirlerinden hiç hoşlanmayan bu huysuz ve uyumsuz ikili, düğün süresince birlikte çok fazla zaman geçirmek durumunda kalır. Ancak bulunmaktan çok da hoşnut olmadıkları düğün ortamı, bu ikiliyi birbirlerine yaklaştıracaktır.

İstikamet: Düğün (2018) afişi

Küçük Ayak (Smallfoot)

Migo adında bir Yeti, günün birinde düşen bir uçağın pilotunu görmüş, 'küçük ayak' efsanesinin gerçek olduğuna inanmıştır. Ancak diğer Yetiler kendisine inanmayınca iddiasını kanıtlamak için insanların dünyasına doğru maceralı bir yolculuğa çıkmaya karar verir.

Küçük Ayak (2018) afişi

Üç Tepe (Drei Zinnen)

Aaron (Alexander Fehling), sevgilisi Lea (Bérénice Bejo) ve Lea'nın 8 yaşındaki oğlu Tristan (Arian Montgomery) ile aile olabilmek istemektedir. Bu yüzden anne oğulu İtalya'nın Dolomit Dağları'ndaki dağ evine tatil için davet eder. Aaron çocuğun kalbini kazanabilmek için elinden geleni yapsa da Tristan onu tam olarak kabul etmek istememektedir. Bu da ikisinin arasında sessiz bir rekabete dönüşür, Lea arada kalır. Bu esnada Tristan'ın dağlarda kaybolması, gerilimi ölümcül seviyelere yükseltecektir.

Üç Tepe (2017) afişi

Göktaşı

Trakya yöresindeki Günebakan köyünde yaşayan halkın en büyük derdi susuzluktur. Buna son vermek isteyen köylüler yağmur duasına çıktıklarında hiç beklemedikleri birşey olur, yağmur yerine göktaşları yağar. Bu olağandışı olay, Amerikalı, Alman ve Rus ajanlarını da köye çeker. Göktaşlarını yüksek bedeller karşılığında satın alan bu yabancılar, köylülerin yanında kurnaz muhtar İsmet (Şafak Sezer) için de geçim kapısına dönüşür. İsmet köylülerin sattıkları taş başına bağış toplamaya çalışırken, İsmet'in şarkıcı oğlu Bahadır'ın köyü gelen muhabir Ceylan'a aşık olması, işleri iyice karıştırır.

Göktaşı (2018) afişi

Aile Oyunları (Family Games)

Sloane (Megan Boone), sevgilisi Barrett (Derek Cecil) ile birlikte babası Roan'ın (Larry Bryggman) yeniden evlenmesini engellemek üzere uzun bir zaman sonra büyüdüğü eve döner. Ailenin karanlıkta kalan sırları açığa çıktıkça, aile üyelerinin gelecekleri daha da belirsizleşecektir.

Aile Oyunları (2017) afişi

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları